Στήριξη του ΕΚΑ στους Λιμενεργάτες της COSCO

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στήριξη του ΕΚΑ στους Λιμενεργάτες της COSCO

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο σωματείο (ΕΝΕΔΕΠ) εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO και στον αγώνα που κάνει για να υλοποιηθεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ. Είναι ένα αίτημα που κατακτήθηκε με πολυήμερους αγώνες, υπήρξε σαφής γνωμοδότηση του ΕΦΚΑ και Υπουργική Απόφαση που δικαιώνει τους λιμενεργάτες εδώ και έναν χρόνο. Όμως, και παρά το γεγονός ότι οι τοπικές επιτροπές του ΕΦΚΑ έχουν απορρίψει κατ’ επανάληψη τις ενστάσεις της COSCO και των εργολάβων, οι τελευταίοι αρνούνται να συμμορφωθούν.

Κερασάκι στην τούρτα της εργοδοτικής ασυδοσίας είναι η προσφυγή που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να εξαιρεθούν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ από τα ΒΑΕ με το επιχείρημα ότι «οι συγκεκριμένες προβλήτες δεν είναι λιμάνι». Προσφυγή που εκδικάζεται στις 2 Δεκέμβρη.

Πρόκειται για εξέλιξη που φωτογραφίζει το καθεστώς τον «ελεύθερων οικονομικών ζωνών» που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει, ζωνών που δεν θα έχουν ισχύ τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και προάγγελο όσων θα ακολουθήσουν με το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους αγώνες των λιμενεργατών της COSCO για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

(PDF) (DOC)