Γ. Αδαμίδης: Η ΝΔ θέλει και στη ΔΕΗ εργαζόμενους με μισθούς γαλέρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Αδαμίδης: Η ΝΔ θέλει και στη ΔΕΗ εργαζόμενους με μισθούς γαλέρας

Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή για την εθελουσία τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο οποίος τόνισε ότι από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα ότι αυτό είναι το μέλλον και ο στόχος τους είναι να αλλάξουν τελείως τις εργασιακές σχέσεις και να καταργηθεί κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης και κανονισμού προκειμένου να το πετύχουν ώστε τελικά οι εργαζόμενοι να έχουν μισθούς γαλέρας και να γυρίσουμε στο μεσαίωνα.

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν καλύτερα στελέχη (είτε για το τεχνικό κομμάτι ή άλλο) στην αγορά από αυτά που ήδη έχει η ΔΕΗ καθώς όλοι εκεί εκπαιδεύονται λόγω της ιδιαιτερότητας της εταιρίας, ενώ εξέφρασε και την ομόφωνη αντίθεση της ομοσπονδίας τους στους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

Επιχειρείται από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο τέλος δεν θα έχει καλά αποτελέσματα να μειώσουν το προσωπικό με εθελουσία με βάση την ισχύουσα πιο ανταποδοτική νομοθεσία για την κύρια και την ανταποδοτική

Αυτές τις αποφάσεις θα της πάρει η ΔΕΗ και όχι ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας εξήγησε ο κ. Αδαμίδης και σημείωσε ότι αυτό που επιχειρείται σήμερα επιχειρήθηκε και το 2005 με το νόμο Αλογοσκούφη.