ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Ενημέρωση από την απεργιακή κινητοποίηση στο Γέρακα στις 2/10/19

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Ενημέρωση από την απεργιακή κινητοποίηση στο Γέρακα στις 2/10/19

Συναδέλφισσες, -οι,
Το Σωματείο μας συμμετείχε στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 02/10/2019. Με οργάνωση, πειθαρχία και αγωνιστικότητα περιφρουρήσαμε το δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γαργηττού 86 στον Γέρακα, και καταφέραμε το κέντρο μηχανογράφησης της τράπεζας να παγώσει!
Δεν μας πτοούν αντιδημοκρατικά επιχειρήματα παλιάς κοπής περί «σιωπηλών πλειοψηφιών» τα οποία δε, εφαρμόζονται κατά το δοκούν μόνο όταν περιστέλλονται συνδικαλιστικές ελευθερίες και εργατικά δικαιώματα, αλλά όχι όταν περνάνε μέτρα φωτιά που ματώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Εμείς θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να μετέχουν στις εργασίες των σωματείων τους, να συνδιαμορφώνουν, να παλεύουν για την εργασία τους και για την ζωή τους. Άλλοι είναι εκείνοι που τους θέλουν απόντες, ανενεργούς και τελικά εύκολους στόχους. Αλλού ας πάνε λοιπόν να εντοπίσουν την δυσαρμονία λαϊκής βούλησης και ασκούμενων καθηκόντων! Σε κάθε περίπτωση θα θυμίσουμε τα λόγια του Περικλή -από τον λόγο μνημείο της Δημοκρατίας- στον Επιτάφιο: Μηδέν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα ἀλλ’ ἀχρεῖον νομίζομεν. (Όποιος μένει αμέτοχος στα κοινά δεν πρέπει να θεωρείται φιλήσυχος αλλά άχρηστος),
Είχαμε υποσχεθεί στους συναδέλφους πως δεν θα επιτρέψουμε να μας θεωρήσουν εύκολους στόχους και πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να αντισταθούμε στην λαίλαπα των απολύσεων που ξεκίνησαν στην Εθνική μετά την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης. Είμαστε εδώ και συνεχίσουμε όλοι μαζί, να αγωνιζόμαστε, να συσπειρώνουμε τον κόσμο μας και να οργανώνουμε τις αντιστάσεις αλλά και τις διεκδικήσεις του σήμερα και του αύριο.
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου κ. Μυλωνά ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξει συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου τις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε να τηρηθεί η υπόσχεση και να υπάρξει συνάντηση, διότι όσο η διοίκηση κωφεύει, τόσο ο αγώνας θα συνεχίζεται.
Το Δ.Σ