Ο κόσμος της εργασίας απεργεί στις 24-09 συντονισμένα ακόμα και χωρίς την έγκριση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο κόσμος της εργασίας απεργεί στις 24-09 συντονισμένα ακόμα και χωρίς την έγκριση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Η αρχή έγινε και ξεκίνησε να υπάρχει καθολική αντίδραση στο νομοσχέδιο ταφόπλακα για τις ΣΣΕ και της διάλυσης των σωματίων με μια καταρχήν συμφωνία για  προκήρυξη και μαζική συμμετοχή σε απεργία στις 24-09-2019.

Η  συμφωνία αυτή στο πλαίσιο και στην ημερομηνία διεξαγωγής απεργιακής κινητοποίησης από τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήταν μια έκπληξη καθώς δεν μας έχουν συνηθίσει σε κοινές τους δράσεις τα τελευταία χρόνια.

Έτσι:

Η ΑΔΕΔΥ έστω και μια δυσκολία αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την επόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Η ΓΣΕΕ αν και υπό προσωρινή διοίκηση κάλεσε τις 150 Ομοσπονδίες  και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στο δυναμικό της να λάβουν αυτά την κρίσιμη απόφαση της κινητοποίησης.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ

Εδώ ακριβώς φάνηκε και μια ευρύτερη συμφωνία καθώς για την ίδια μέρα 24-09-2019 :

απεργεί η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία)

αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ),

απεργία έχουν ανακοινώσει για την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ και στη ΣΤΑΣΥ ,

στην ίδια γραμμή συντάχθηκαν και οι : Εργατικό Κέντρο Πειραιά ,ΟΤΟΕ (ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας), ΠΟΘΑ, ΠΟΙΕΦΣΕΚ ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος), Εργατικό Κέντρο Κορίνθου κλπ

το  Διασωματειακό της ΕΣΥΕΑ έχει κηρύξει  3ωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00-15.00 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Βέβαια υπήρξαν και λίγα εργατικά κέντρα που προκήρυξαν απεργία για τις 25-09-2019 μετά την αγωνιώδη προσπάθεια της γνωστής ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Αφού δεν πέτυχε αυτή η πίεση, έρχεται με νέα παρέμβαση της ΓΣΕΕ με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 19-09-2019 το βράδυ όχι για να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη αλλά για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα ζητώντας τη μετάθεση της ήδη προκηρυγμένης, σε πολλές περιπτώσεις με ομόφωνες αποφάσεις, απεργίας για τις 02-10-2019.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί είναι ότι «Αυτή τη Γενική Απεργία θα προκήρυσσε η ΓΣΕΕ αν είχε τη νομική δυνατότητα» .

«Ατράνταχτο» το επιχείρημα και σε κάθε περίπτωση με δεδομένο ότι ήδη έχουν ληφθεί οι αποφάσεις από τις ομοσπονδίες μέλη της και τα εργατικά κέντρα είναι μια σαφής ένδειξη του πόσο η ηγεσία της δεν σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ούτε ο Πάπας δεν διεκδικεί με τέτοιο ανενδοίαστο τρόπο το αλάθητο του!

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και με τις παλινωδίες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 24-09-2019 είναι ένα στοίχημα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να το κερδίσουν .

Για να μπορούμε να μιλάμε και την επόμενη μέρα για συνδικάτα με αξιοπρέπεια που θα εμπνέουν τους εργαζόμενους και δεν θα τους αδειάζουν.