Η ΓΣΕΕ σαμποτάρει τη μεγάλη απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΓΣΕΕ σαμποτάρει τη μεγάλη απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου

Ενώ η ΑΔΕΔΥ (δημόσιος τομέας) σειρά ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα (ΟΤΟΕ, ΠΝΟ, Ενέργειας κλπ), δεκάδες σωματεία από όλη τη χώρα, καθώς και Εργατικά Κέντρα, με πρώτο αυτό των Αθηνών, οργανώνουν την 24ωρη απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά (ξήλωμα κλαδικών συμβάσεων κλπ), που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, είναι άλλες οι βουλές της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Μη μπορώντας να προκηρύξει απεργία, καθώς έχει προσωρινή διοίκηση, η ΓΣΕΕ αντί να υποστηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης, δίνοντάς, έστω και άτυπα χαρακτήρα γενικής απεργίας, προτείνει άλλη μέρα πραγματοποίησής της!

«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019. (Αυτή τη Γενική Απεργία θα προκήρυσσε η ΓΣΕΕ, αν είχε τη νομική δυνατότητα)» αναφέρει σε χθεσινοβραδυνή (19/9) ανακοίνωση  η ΓΣΕΕ.

Εκπρόσωποι συνδικάτων που προκήρυξαν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζουν διασπαστική και υπονομευτική την κίνηση, αφού προκαλεί σύγχυση στους εργαζόμενους και κατηγορούν τη διοίκηση της ΓΣΕΕ ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο προσφέρει εκδούλευση στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, συνδέουν τη στάση της ΓΣΕΕ με υπόγεια συμφωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την περιφρούρηση του συνεδρίου της από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που θα εξασφαλίσουν την ολοκλήρωσή του.

Σε κάθε περίπτωση οι οργανωτές της απεργίας της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, διαβεβαιώνουν ότι θα διεξαχθεί κανονικά, παρά τις παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ.

ΚΥΡ

πηγή: sofokleousin.gr