ΠΟΕΕΤ: Κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Κλαδικής Απεργίας 1η ΜΑΗ 2019

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΕΤ: Κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Κλαδικής Απεργίας 1η ΜΑΗ 2019

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αποφάσισε να προκηρύξει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η ΜΑΗ 2019 με ώρα έναρξης 00:01π.μ. έως 24:00 και να συμμετέχει στο προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους που απευθύνουν οι ΓΣΕΕ και τα Συνδικάτα για την 24ωρη πρωτομαγιάτικη απεργία με απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις αδικίες, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η 1η Μάη 2019 βρίσκει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα χωρίς την παραμικρή διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στους εργοδότες να σηκώνουν στη σημερινή δίνη της χρεοκοπίας και της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια δυσανάλογα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής και να υποφέρουν περισσότερο από τη μετακύληση του κόστους της χρεοκοπίας στις πλάτες τους, ενώ ταυτόχρονα στερούνται οποιασδήποτε στήριξης από το αναποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας που αποδομήθηκε.

Ο αγώνας των συνδικάτων συνεχίζεται για:

  • Τροποποίηση της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας περί επεκτασιμότητας των συμβάσεων!
  • Κήρυξη ΟΛΩΝ των συμβάσεων που υπογράφει η Ομοσπονδία μας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ!
  • Επαναφορά των ΒΑΕ στις ειδικότητες του κλάδου που εξαιρέθηκαν!
  • Επαναφορά της απονομής εφάπαξ στην 20ετία στους Ξενοδοχοϋπάλληλους.
  • Να ενισχυθούν οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες στον κλάδο του Επισιτισμού!
  • Πιστή εφαρμογή του 8ώρου συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος.
  • Εφαρμογή του άρθρου 117 του Ν.4052/2012 για την αμοιβή και τους βασικούς όρους εργασίας των εργαζομένων που προέρχονται από εταιρίες ενοικίασης προσωπικού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των συνδικάτων στις 11π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων στην Περιφέρεια.