Η Π.Ο.Θ.Α. συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Π.Ο.Θ.Α. συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοέμβρη

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020 απεργούμε για τις ζωές μας, για το μέλλον μας.

Δεν υψώνουμε απλά κραυγή αγωνίας, απαιτούμε από την κυβέρνηση να
προσλάβει ΑΜΕΣΑ γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο Ε.Σ.Υ., να
δημιουργήσει ΑΜΕΣΑ νέες Μ.Ε.Θ., να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές για
να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε και άλλους νεκρούς.
Απαιτούμε όσο η κοινωνία βιώνει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση, όσο οι
πολίτες «μένουν σπίτι», η Κυβέρνηση να σταματήσει να καταθέτει και να
ψηφίζει νέα νομοσχέδια  υποθηκεύοντας το μέλλον όλων των εργαζομένων. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων ενός ολόκληρου αιώνα δεν αλλάζουν εν κρυπτώ, με απαγορεύσεις συναθροίσεων και κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μ.Ε.Θ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ. – ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση με ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 26/11 ώρα 10:30πμ από το Πεδίον του  Άρεως που θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στις μηχανές θα επιβαίνουν μόνο οι οδηγοί.

Με αυτό τον συμβολικό τρόπο και λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα των αποστάσεων, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας και μαζί τους διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού.
Αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των δημοσίων δομών.
Ανάπτυξη κλινών Μ.Ε.Θ. με άμεση στελέχωση.

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο. Τ.
  ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ
  ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΣ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

Η Π.Ο.Θ.Α. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Συμπληρώνοντας 10 μήνες πανδημίας, η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας είναι απερίγραπτη και τα λόγια είναι φτωχά για να την προσδιορίσουν. Και ενώ η ζωή και η υγεία μας κρέμονται από μια κλωστή, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει μέτρα. Τα μέσα μεταφοράς έχουν μετατραπεί σε οχήματα μετάδοσης του ιού, οι χώροι εργασίας δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για τους εργαζόμενους τους, οι διαθέσιμες κλίνες ανά την επικράτεια λιγοστεύουν και οι Μ.Ε.Θ. σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι υπερπλήρεις. Παράλληλα η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επιτάξει τις ιδιωτικές κλίνες ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα που οι Μ.Ε.Θ. χτύπησαν κόκκινο, η «επίταξη» για την οποία κάνει λόγο, είναι στην πραγματικότητα αγορά αυτών των υπηρεσιών για 15 μέρες. Την ίδια στιγμή που θρηνούμε θύματα σε κάθε σημείο της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει να καταθέτει προς ψήφιση νομοσχέδια απρόσκοπτα υποθηκεύοντας το μέλλον μας. Πρακτικές που μας γυρίζουν σε παλαιές ξεπερασμένες εποχές. Στις 29/10/2020 ο Υπουργός Εργασίας παρουσίασε ένα νέο εργασιακό νομοσχέδιο – βόμβα στα κεκτημένα μας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Να πώς μας επηρεάζει με απλά λόγια:

1. “Νομοθετείται επίσημα το 10ωρο”: Ναι, κάθε επιχείρηση θα μπορεί πλέον να απασχολεί το προσωπικό της 10 ώρες την ημέρα χωρίς καμία έξτρα αμοιβή αλλά με την ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ, σε διάστημα 6 μηνών να αντισταθμίζονται οι παραπάνω ώρες με ρεπό ή μείωση ωρών. Το κεκτημένο με αίμα 8ωρο θα παραμείνει στην ιστορία κι εμείς θα παρακαλάμε τους εργοδότες να τηρήσουν συμφωνίες…

2. “Το κράτος μπαίνει μέσα στα σωματεία μας!”: Θεσμοθετείται η κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα εφόσον θα είναι πλέον υποχρεωτική η απογραφή όλων μας στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ για να μπορούμε να ασκήσουμε οποιοδήποτε συνδικαλιστικό δικαίωμα ακόμα και την υπογραφή των συλλογικών μας συμβάσεων!

3. “Όποιος δεν ξέρει από ίντερνετ, δεν μπορεί να συμμετέχει στις σωματειακές διαδικασίες”: Σε συνέχεια του ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση ψηφισμένου συνδικαλιστικού νόμου, παρουσιάζονται οι ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες, ΟΧΙ ΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για την νομιμότητα λήψης αποφάσεων. Απεργία πια μόνο με likes.

4. “Ή σπίτια μας ή δικαστήρια…”: Ποινικοποιείται η περιφρούρηση της απεργίας, οι καταλήψεις εργασιακών χώρων ενώ το γνωστό προσωπικό ασφαλείας αυξάνεται και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα. Άρα απεργία δεν θα ξαναδούμε.

5. “Έλεγχο για το αν σε πληρώνει ο εργοδότης σου …θα κάνει ο εργοδότης σου”: Όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός πλέον περνάει από την ήδη απαξιωμένη ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στον ΟΜΕΔ (όπου η πλειοψηφία του είναι φυσικά εργοδότες).

6. “Θα πρέπει να κάτσω κι άλλο στη δουλειά, έχω και πάλι υπερωρία. (Άλλωστε που να πάω αφού δεν έχω πια ζωή;)”: O αριθμός των νόμιμων υπερωριών αυξάνεται, άρα οι εργοδότες μπορούν με πιο βιώσιμο για αυτούς τρόπο να μας κρατούν στη δουλειά περισσότερο, χωρίς πια να υπάρχει για εμάς η αντίστοιχη ανταπόδοση της απρόοπτης υπερωρίας. Κοινώς οι υπερωρίες θα είναι πια πιο συμφέρουσες για τα αφεντικά παρά για τους εργαζόμενους.

7. “Και μιας και δεν έχω πια ζωή πώς να περάσω την Κυριακή μου άραγε…”: Προσθήκη κι άλλων επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που επιτρέπει την Κυριακάτικη εργασία. Ιστορία θα είναι πλέον και η ματωμένη Κυριακή…

Αν δε μας φοβόντουσαν δεν θα ήθελαν να καταλύσουν όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε ακόμα φωνή. Είμαστε ένας από τους πιο πληττόμενους κλάδους από την πανδημία. Ξέρουμε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί για μας είναι ελάχιστα, οι αποζημιώσεις ακόμα δεν μας καλύπτουν όλους. Παράλληλα εταιρείες παραγωγής ενισχύθηκαν με 15.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο. Οι μεγάλες θεατρικές επιχειρήσεις με 16.000 ευρώ για τις παραγωγές που έμειναν στον αέρα, ενώ από αυτά μόνο το 20% προορίζονται για τους μισθούς των ηθοποιών.  

Ζούμε εδώ και μήνες μια δυστοπία, όπου οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δουλειές από τις οποίες να απεργήσουμε. Κι όμως.

Την Πέμπτη 26/11/2020 η Π.Ο.Θ.Α. συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, όχι μόνο για μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων όλων των κλάδων. Συνεχίζουμε και στηρίζουμε τις εργατικές κινητοποιήσεις και παράλληλα οργανώνουμε εναλλακτικούς τρόπους συλλογικής ζύμωσης και δράσης, για τα οποία θα σας ενημερώσουμε άμεσα με ξεχωριστή ανακοίνωση. Αντιστεκόμαστε και συμμετέχουμε στην απεργία. Δεν κατεβάζουμε το κεφάλι όπως θα ήθελαν να κάνουμε μετά τα γεγονότα με την αστυνομοκρατία, τις βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις της επετείου της 17η Νοέμβρη.

Για μία υγιή κοινωνία.

Για μία κοινωνία που θα αντέξει τις δοκιμασίες και θα ξανασηκωθεί όρθια να χτίσει ό,τι της γκρεμίσανε.

• Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

• Επίταξη των ιδιωτικών κλινών

• Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

• Πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού

• Πιο συχνά και ασφαλή δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς

• Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων

• Να τηρούνται τα μέτρα για την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

• Να μην κατατεθεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή

• Καμία αλλαγή στους όρους εργασίας

• Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους του πολιτισμού

• Διασφάλιση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων

• Αναστολή πληρωμών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία

Καμία πρόβα, κανένα γύρισμα, κανένα διαδικτυακό μάθημα! 

Στις 26 του μήνα απεργούμε για την υγεία και τη ζωή μας.

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση με ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 26/11 ώρα 10:30πμ από το Πεδίον του  Άρεως που θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στις μηχανές θα επιβαίνουν μόνο οι
οδηγοί.

Με αυτό τον συμβολικό τρόπο και λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα των αποστάσεων, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας και μαζί τους διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των δημοσίων δομών.

Ανάπτυξη κλινών Μ.Ε.Θ. με άμεση στελέχωση.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.