Πρόστιμα σε όσους διανομείς δεν φοράνε το ειδικό γιλέκο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόστιμα σε όσους διανομείς δεν φοράνε το ειδικό γιλέκο
  • Πρόστιμα τα οποία ξεκινούν από 2.000 ευρώ θα επιβάλλονται σε επιχειρηματίες οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, χωρίς να έχουν προμηθευτεί το ειδικά πράσινο γιλέκο.

Μάλιστα, τα πρώτα πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρηματιών από το Τμήμα της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο, με το Εργατικό Κέντρο (του οποίου πρωτοβουλία ήταν η διανομή των ειδικών γιλέκων με στόχο την αύξηση της ασφάλειάς τους) να κάνει λόγο για αυστηροποίηση των ελέγχων.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και το Τμήμα της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο έχουν τις τελευταίες μέρες συγκροτήσει μικτό κλιμάκιο και διενεργούν συνεχείς ελέγχους ενώ όποιοι επιχειρηματίες εντοπίζονται να μη συμμορφώνονται, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ υψηλά πρόστιμα.

Πάντως, από την πλευρά του ΕΚΗ, τονίζεται ότι δεν είναι μόνο τα γιλέκα, αλλά και η έλλειψη συντήρησης των δικύκλων και η μη χρήση κράνους, φέρνοντας προ των ευθυνών τους και τους ίδιους τους διανομείς, αναφορικά με την τήρηση του ΚΟΚ.

ΠΗΓΗ: efsyn