Νομοθετεί για το διάλειμμα στην εργασία το Υπ. Εργασίας – Μόνο εντός ωραρίου!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νομοθετεί για το διάλειμμα στην εργασία το Υπ. Εργασίας – Μόνο εντός ωραρίου!

To νομικό κενό που υπάρχει στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ως προς το διάλειμμα θα καλύψει σύντομα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr το υπουργείο Εργασίας θα φέρει σύντομα στη Βουλή είτε τροπολογία είτε μία πιο ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία που θα ξεκαθαρίζει μια για πάντα ότι το διάλειμμα βρίσκεται μέσα στο χρόνο εργασίας του κάθε εργαζόμενου (ανεξάρτητα από το πόσο απασχολείται ο εργαζόμενος και ποια είναι η μορφή της απασχόλησης που τον δεσμεύει).

Μέχρι στιγμής η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων σέβονταν ότι το διάλειμμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εξτρά χρόνος. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό υπήρξαν εταιρίες που πρότειναν στους εργαζόμενους ο χρόνος του διαλείμματος να μην συμπεριλαμβάνεται στο ωράριό τους. Να δουλεύουν, κοντολογίς, πλήρες οκτάωρο και να παίρνουν “ανάσες” μισή ή μία ώρα εκτός ωραρίου.

Η εν λόγω πρόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο εργασίας που την καταδίκασε απερίφραστα χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και ουσιαστικά μη εφαρμοστέα. Ωστόσο, επειδή με το παμπάλαιο προεδρικό διάταγμα του 1932 κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εφικτό νομικά, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει έτσι ώστε η κατάσταση να γίνει απολύτως ξεκάθαρη.

Η σχετική πρωτοβουλία θα πάρει συγκεκριμένη μορφή από την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: news247.gr