45 Xρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 45 Xρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τιμά και χαιρετίζει την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μετά από 45 χρόνια τα συνθήματα της κορυφαίας αντιδικτατορικής πράξης «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αποτελούν την παρακαταθήκη που εμπνέουν το αγωνιστικό κίνημα του σήμερα.
Σήμερα παρά ποτέ είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως συνδικαλιστικό κίνημα και να αγωνιστούμε για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, δημιουργία ενός πραγματικού κοινωνικού κράτους, για κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη. Μόνο οι αγώνες μας θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα αναστρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, θα δώσουν ανάσα στην πληγείσα, από τις μνημονιακές πρακτικές, Ελλάδα, θα κλείσουν το δρόμο σε κάθε απειλή φασιστικών αναβιώσεων.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.