ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΕΠΦΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΕΠΦΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνάδελφοι-φισσες

Το Σωματείο μας αν και νεοσύστατο με την βοήθεια των συναδέλφων και μέσα από τους αγώνες μας έχει κατορθώσει έως σήμερα :

– Παύση χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών σε Ασπρόπυργο (ΒΕΑ) και Ελευσίνα (ΒΕΕ)
– Χορήγηση Διατακτικών Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους τους εργαζόμενους
– Χορήγηση μπόνους σε διατακτικές επιταγές 360 ευρώ.
– Αυξήσεις σε όσους συναδέλφους που λάμβαναν ημερομίσθιο κάτω των 40€ κυρίως στα τμήματα Συντήρησης Ελευσίνας (ΒΕΕ) και Ασπροπύργου (ΒΕΑ)
– Αυξήσεις για τους συναδέλφους στα τμήματα Πολυπροπυλενίου της Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ)
– Κατοχύρωση 39ώρου για τους εργαζόμενους
– Σίτιση για τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη (ΒΕΘ)

Μένουν προς υλοποίηση οι δεσμεύσεις απέναντι στο Σωματείο μας που έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην ανακοίνωσή μας την 13/10/2018.

Η ανεξάρτητη δράση μας ενδεχόμενα να ενοχλεί κάποιους . Τα αποτελέσματα όμως που βάσει αυτών κρινόμαστε όλοι μιλούν από μόνα τους . Κάθε καλοπροαίρετη και αντικειμενική κριτική ευπρόσδεκτη από όπου και αν προέρχεται. Δεν αποδεχόμαστε όμως διαστρέβλωση θέσεων – απόψεων και αγώνων που δίνουμε καθημερινά .

Την ώρα που όλα τα εργολαβικά Σωματεία στην Ενέργεια, δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των Εταιρειών και για σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, δεν κατανοούμε θέσεις που καταγράφονται στην ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ στις 15.10.2018.
Ωστόσο δεν μας προκάλεσε εντύπωση ο χρόνος που βγήκε η ανακοίνωση , λειτουργώντας σαν δούρειος ίππος .

Δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο .

Αλήθεια ποιον ενοχλεί η θέση μας ότι ο κάθε επίδοξος αγοραστής του Ομίλου ΕΛΠΕ πρέπει να συνυπολογίζει και τους 1500 εργαζόμενους εργολαβικούς που δίνουν τον αγώνα τους ;
Εμείς δεν επιλέγουμε ούτε προτείνουμε υποψήφιους αγοραστές .
Είμαστε αντίθετοι στην πώληση του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ .
Αλήθεια πότε έχει απεργήσει το ΠΣΕΕΠ έστω και σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγώνες που δίνουμε ; αντιθέτως οι εργολαβικοί εργαζόμενοι δίνουν πάντα το βροντερό παρών όπου τους έχει ζητηθεί .

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας θορύβησαν αρκετούς. Ιδιαίτερα αυτή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου αρκετοί μετείχαν και συμπαραστάθηκαν, όπως μέλη του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ, Ομοσπονδία , Σωματεία από όλη την Ελλάδα , Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Κάποιοι άλλοι ¨Ήλθον, είδον και απήλθον¨ και επέλεξαν να παρευρίσκονται και να χειροκροτούν την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη .
Και βέβαια δεν ξεχνάμε την προηγούμενη της απεργίας, την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων από ¨παπαγαλάκια¨ σε μια προσπάθεια διάσπασης .

Κατηγορούν το Σωματείο μας για προσωπικούς στόχους και επιδιώξεις. Πράγματι, η ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος θα καταγράψει φαινόμενα υπερψήφισης ξεπουλήματος του ΔΕΣΦΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ από τους δυο εκπροσώπους των εργαζομένων (που κατέχουν σήμερα τη θέση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα στον ΠΣΕΕΠ) και κατά τα άλλα την πλήρη αντίθεση τους στο ξεπούλημα του Ομίλου ΕΛΠΕ . Δεν έχουμε ακούσει στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, συνδικαλιστές να δηλώνουν ότι μάχονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την ίδια στιγμή να επιλέγουν ποιος είναι ο καλύτερος επενδυτής για την επιχείρηση.
Οπότε επιστρέφουμε την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης σας αυτούσια ως έχει .

Συνάδελφοι-φισσες
Τις τελευταίες μέρες όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή , κυκλοφορεί η ¨φήμη¨ για απολύσεις , μια προσπάθεια χειραγώγησής . ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ .

Στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα πρέπει τα Σωματεία να ακολουθήσουν ενιαία συνδικαλιστική στάση και πρακτική .
Το Σωματείο μας θα εξακολουθήσει να παλεύει για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο μας και παράλληλα για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας στον όμιλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .