Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Για τους τραμπουκισμούς και τη βία του ΠΑΜΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Για τους τραμπουκισμούς και τη βία του ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Καταγγέλλουμε με οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους της Πιερίας αλλά και όλης της Ελλάδας την τραμπούκικη επίθεση και τις απειλές που δέχθηκαν η Πρόεδρος και οι σύνεδροι του Εργατικού μας Κέντρου το Σάββατο 15/9/2015 ημέρα της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσής μας από τους αυτοκαλούμενους ταξικούς(;) συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Αφού μπουκάρανε βίαια στο εργατικό κέντρο και στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων εμπόδισαν να γίνει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή μας, προπηλάκισαν και απείλησαν τη δικαστική αντιπρόσωπο, εξύβρισαν τους πάντες και τα πάντα και βιαιοπράγησαν κατά συνέδρων ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Ήταν μια καλά μεθοδευμένη και προσχεδιασμένη επίθεση (είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωσή τους στα ΜΜΕ) στην οποία συμμετείχαν τα λίγα γνωστά κομματικά στελέχη και ΄΄πρωτοπαλίκαρα΄΄ του ΠΑΜΕ Πιερίας και κυρίως άγνωστες ΄΄φάτσες΄΄ και ΄΄φουσκωτοί΄΄ από τη Θεσσαλονίκη που το παίζαν αγανακτισμένοι συνδικαλιστές, εργοδότες και επιχειρηματίες της Κατερίνης, συνταξιούχοι και κάθε καρυδιάς καρύδι και που είχαν σαν στόχο να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής μας Γενικής Συνέλευσης.
Τέτοιες είδους επιθέσεις έχουν γίνει τελευταία και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με πάντα τον ίδιο στόχο. Να διασπάσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα συλλογικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι της Πιερίας γνωρίζουν πολύ καλά για τις μεθοδεύσεις τους. Για τις παραπλανητικές τους ανακοινώσεις με ψευτιές, λάσπη και απειλές.
Τους ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να περάσουν και να πετύχουν τα αντεργατικά τους σχέδια. Το Εργατικό μας Κέντρο και οι εργαζόμενοι της Πιερίας δεν θα τους το επιτρέψουν. Σωματεία με νοθείες στις εκλογές τους δεν πρόκειται να συμμετάσχουν, όπως ορίζει ο νόμος και το καταστατικό μας, στο Συνέδριο του Εργατικού μας Κέντρου.

 


 

Ενδεικτικά ανακοινώσεις συμπαράστασης από τα συνδικάτα :

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 18/09/2018

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει τη νέα άνανδρη επίθεση που πραγματοποίησαν οι “δημοκρατικές” δυνάμεις του ΠΑ.Μ.Ε. στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Άλλη μία αντιδημοκρατική επέμβαση έρχεται να προστεθεί στις τόσες που έχουν καταφέρει κατά του εργατικού κινήματος οι γνωστοί ψευδοσυνδικαλιστές, σε διάφορα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της χώρας μας (αρκετές φορές και στην Κέρκυρα), τα οποία δεν τελούν υπό τον έλεγχο του κόμματος.

Τούτη τη φορά, λεωφορείο με οργανωμένους «οπαδούς» και με ταγματάρχη επιφανές στέλεχος του ΠΑ.Μ.Ε., γνωστό για την ακραία δράση του, κατέφθασε στο Ε.Κ. Κατερίνης, με σκοπό να δυναμιτίσει δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες. Το αποτέλεσμα της επέμβασης του τάγματος ήταν ο προπηλακισμός της δικαστικού αντιπροσώπου, η βιαιοπραγία κατά συναδέλφων και ο σοβαρός τραυματισμός μέλους του Εργατικού Κέντρου, με τον άτυχο συνάδελφο να διακομίζεται στο Νοσοκομείο. Συν τοις άλλοις, κι αυτό είναι διπλά ανησυχητικό, οι “εργατοαπελευθερωτικές” δυνάμεις επιτίθενται σε ένα ακόμα Εργατικό Κέντρο υπό την προεδρία γυναίκας…

Είναι πλέον προκλητικά προφανείς οι ομοιότητες στον τρόπο σκέψης και δράσης του ΠΑ.Μ.Ε. με συγκεκριμένους συλλογικούς φορείς αμφιλεγόμενης νομιμότητας και καθόλου αμφιλεγόμενης αντιδημοκρατικότητας. Το περίφημο “αυγό του φιδιού” φαίνεται πως όχι μόνο εκκολάφθηκε και έσπασε αλλά τελικά είχε μέσα δίδυμα…

Στερούμενοι από άλλα σύννομα και θεμιτά όπλα συνδικαλιστικής δράσης, οι ηγέτες του ΠΑ.Μ.Ε. καταλήγουν πλέον σε σχεδόν τακτική βάση στη λύση της βίας, την οποία, όμως, διοχετεύουν κυρίως εντός του συνδικαλιστικού κινήματος, βαφτίζοντας “εχθρούς του λαού” και βιαιοπραγώντας κατά όποιων συνδικάτων δε μπορούν να ελέγξουν, ακολουθώντας τακτικές που εφάρμοζαν θεσμικά κι έναν αιώνα πριν.

Αναρωτιόμαστε αν, διανύοντας την χειρότερη ίσως εποχή των τελευταίων δεκαετιών όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική κατάσταση, μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο εχθρός βρίσκεται εκτός των τειχών μας κι ότι με τις πρακτικές τους, αν μη τι άλλο, αλείφουν το βούτυρο στο παντεσπάνι της εργοδοσίας, είτε ακούσια είτε εκούσια, ποιος αλήθεια μπορεί να πει…

Οι “συνδικαλιστές” του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν μάτια και βλέπουν, έχουν μυαλό και σκέφτονται. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα συνδικάτα είναι φορείς δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνουν. Όσοι θέλουν να παρασημοφορηθούν από το Κόμμα και να κάνουν πολιτικοκομματικές καριέρες, να πάρουν τα σημαιάκια τους και να βρουν άλλο στίβο μάχης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε υπέρ των εργαζομένων, με όσα νόμιμα μέσα διαθέτουμε, πάντα ενωτικά, ποτέ κομματικά, πάντα δημοκρατικά, ποτέ βίαια. Ενωμένοι θα βρισκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εκφράζονται με ανήθικες συμπεριφορές και συλλογικά θα τους θέσουμε αργά ή γρήγορα εκτός κινήματος.

Επειδή δε, και στον τόπο μας βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ακραία φαινόμενα βίας (διαρκής παρουσία ΜΑΤ στο νησί και παράλληλα βίαιες διακοπές των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) απαιτείται και επιβάλλεται η δημιουργία ενός μετώπου υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

 








Τραμπούκικη επίθεση από το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, Ανακοίνωση από τη ΓΣΕΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο …εκτροχιάζεται