ΕΑΚ: Μόνο με τους δικούς μας αγώνες, θα επαναφέρουμε τα δικαιώματα μας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΚ: Μόνο με τους δικούς μας αγώνες, θα επαναφέρουμε τα δικαιώματα μας

ΔΕΘ 2018

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 6.00 μ.μ. – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες

Η εξαγγελία από την Κυβέρνηση και από τους δανειστές για την ολοκλήρωση του «οικονομικού προγράμματος στήριξης» στις 20 Αυγούστου και για την οριστική  έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία να μετρούν ακόμα τις πληγές που άφησαν οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων 8 ετών.

Παρά το κυβερνητικό αφήγημα ότι έρχονται καλύτερες μέρες, ότι οι πολιτικές της λιτότητας αποτελούν παρελθόν, ότι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών, ότι επαναφέρονται άμεσα οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων, δυστυχώς η πραγματικότητα για τον κόσμο της εργασίας ήταν και παραμένει σκληρή και το μέλλον παραπέμπει στη συνέχιση των ίδιων οικονομικών πολιτικών που έφεραν την οικονομία σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στο περιθώριο.

Η εποπτεία των δανειστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν σταματά με τη λήξη του Μνημονίου. Θα συνεχιστεί με άλλες μορφές αλλά πάντα με το ίδιο περιεχόμενο.

Η χώρα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές που θα παράγουν για τους δανειστές υπερπλεονάσματα (τουλάχιστον 3,5% έως το 2022) διασφαλίζοντας έτσι την αποπληρωμή των δανείων τους και τα οποία δεν μπορούν να διασφαλιστούν παρά μόνο με συνέχιση της αυστηρής λιτότητας και της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.

Οι δεσμεύσεις αυτές όμως ταυτόχρονα στραγγαλίζουν κυριολεκτικά τις δυνατότητες της χώρας για πραγματική και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και ακυρώνουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση, με αξιοπρεπείς μισθούς, με στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Για τους δανειστές αλλά και για την Κυβέρνηση, ως Ανάπτυξη απλά θεωρούνται οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και η έλευση ορισμένων ξένων επενδυτών που θα απασχολούν ελαστικά εργαζόμενους των 300-400 Ευρώ, μέσα σε μια αγορά εργασίας όπου η υψηλή ανεργία και η ευελιξία θα είναι ο κανόνας.

Οι εργοδότες, με κύριο εκπρόσωπο το μεγάλο κεφάλαιο (ΣΕΒ), έχοντας κατοχυρώσει όλη την προηγούμενη 8ετία, τη δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή μιας φθηνές εργασίας με απεριόριστη ευελιξία σε όφελος των επιχειρήσεων, πρωτοστατούν ενάντια σε κάθε προσπάθεια να επανακτηθεί έστω και ένα μικρό μέρος των εργατικών δικαιωμάτων που μας κατάργησαν οι μνημονιακές πολιτικές.

 

 

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες

Η σημερινή κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι μακριά από την εικόνα αισιοδοξίας που προσπαθεί να παρουσιάσει η Κυβέρνηση.

Η ανεργία εξακολουθεί να κινείται σε δυσθεώρητα ποσοστά και οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι επισφαλείς, κακοπληρωμένες, προσωρινές και ευέλικτες.

Η φτώχεια και οι κοινωνικός αποκλεισμός αφορά το 1/3 της κοινωνίας μας και δε λύνεται με κρατικά βοηθήματα και κοινοτικά προγράμματα

Η νεολαία συνεχίζει να μεταναστεύει στο εξωτερικό για να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή έξω από την Ελλάδα.

Το ασφαλιστικό σύστημα κινδυνεύει να καταρρεύσει, ενώ ο κίνδυνος για νέες περικοπές συντάξεων δεν έχει αποσοβηθεί, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από την Κυβέρνηση.

Οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας επιταχύνονται, τα στεγαστικά δάνεια δίνονται στα αρπακτικά ξένα funds.

Οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζοντα, αποστερώντας από την οικονομία τα εργαλεία μιας βιώσιμης ανάπτυξης σε όφελος των πολλών.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός πατώντας στα υπαρκτά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα γιγαντώνονται καθημερινά, δηλητηριάζοντας την κοινωνίας μας.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνική πλειοψηφία δεν έχουν παρά μια και μοναδική επιλογή. Να σταματήσουν την ανάθεση της όποιας λύσης στις Κυβερνήσεις και να αναλάβουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια.

Μόνο με τους δικούς μας αγώνες, θα επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπειά μας, τις ζωές μας.

Το Συλλαλητήριο της ΔΕΘ πρέπει να δώσει ένα ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους Εργοδότες.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
  • Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ
  • Αποκατάσταση της ΕΓΣΣΕ και των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού
  • Υποχρεωτικές κλαδικές ΣΣΕ παντού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Καμία περικοπή στις συντάξεις από 1.1.2019
  • Ουσιαστική, φορολογική ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων άμεσα
  • Ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και κοινωνικής προστασίας όλων των ανέργων
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων
  • Κανένας πλειστηριασμός της λαϊκής κατοικίας
  • Υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 6.00 μ.μ. – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ