ΝΙΚΗ! Επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΙΚΗ! Επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Νίκη: Επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου

2/9/2018

Σε επανα-πρόσληψη της συναδέλφου μέσω άλλης εταιρείας προχώρησε τελικά η Εθνική Τράπεζα ύστερα από την άδικη και καταχρηστική καταγγελία της σύμβασής της (απόλυση) που είχε γίνει στις αρχές Μαΐου. Την Τρίτη 15/5/2018 και ενώ είχε ήδη προσέλθει στη εργασία της, στην Εθνική Τράπεζα –Υποδιεύθυνση Διοικητικού στη Θεσσαλονίκη – δέχτηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο της Mellon στην Αθήνα η οποία της είπε: «Μάζεψε τα και φύγε, απαγορεύεται να είσαι στο χώρο, έχει καταγγελθεί η σύμβασή σου από χθες».  Η καταγγελία της σύμβασης είχε σταλεί ήδη με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της.

Η συνάδελφος είχε προσληφθεί στην Εθνική Τράπεζα στις 4-7-2000 μέσω της εταιρείας DataPlan στο Τμήμα Διοικητικού της Διεύθυνσης 002, παράρτημα Β. Ελλάδος και έχει συμπληρώσει στην Εθνική Τράπεζα δεκαοχτώ (18) χρόνια προϋπηρεσίας, έχοντας αλλάξει πέντε (5) άμεσους εργοδότες-εργολαβικές εταιρείες, (DataPlan, Εθνοdata, Delta Singular, FirstData, Mellon), χωρίς ωστόσο όλα τα προηγούμενα χρόνια να έχει αλλάξει το αντικείμενο δουλειάς της ούτε η θέση εργασίας της.

Αυτό που άλλαξε, μερικούς μήνες πριν, είναι το οργανόγραμμα της Τράπεζας. Η πολυδιαφημιζόμενη αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων είχε σαν αποτέλεσμα οι Υποδιευθύνσεις Διοικητικού των Διευθύνσεων 001 & 002 να αποκοπούν από τις Διευθύνσεις που υπάγονταν και να μεταφερθούν σε ένα νέο Τομέα (Τομέας Διοικητικής Υποστήριξης ), ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα και δεν έχει παραρτήματα στην επαρχία. Με τον τρόπο αυτό καταργήθηκαν θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη και η συνάδελφος περίσσευε…

Η παρέμβαση του Σωματείου μας ήταν άμεση ώστε να γίνει αντιληπτό ότι καμία αναδιάρθρωση των διευθύνσεων δεν δικαιολογεί την απόλυση εργαζόμενων που υπηρετούν πιστά τη Τράπεζα εδώ και 18 χρόνια. Δεν συνάδει με την αρχή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η πρακτική της αδιαφορίας απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα.  Η συνάδελφος προσελήφθη μέσω άλλης, έκτης κατά σειρά εργολαβικής εταιρείας.

Συνάδελφοι, -ισσες

ΔΕN δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την οποιαδήποτε αλλαγή στην εργασιακή μας σχέση.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ το Σύλλογό μας.

Το Δ.Σ.