Δραγασάκης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το 2019 .

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δραγασάκης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το 2019 .

Όλες τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύοντας τις αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών με σημαίνοντα ρόλο στην κυβέρνηση Τσίπρα για την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το 2019 το ψηφισμένο μέτρο της περικοπής των συντάξεων, δεν κάναμε λόγο για επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που πρώτο δημοσίευσε το asfalistiko.gr στις 4 Ιουλίου.

Η σημερινή, όμως, τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δργασάκη, ότι «ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων», αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση του αναλυτικού ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει πριν από δύο μήνες και στο οποίο γράφαμε για ειδική σύσκεψη που έγινε τότε στο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του μέτρου και περιγράφαμε τα βήματα που θα ακολουθηθούν ώς την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019 τον Οκτώβριο στη Βουλή

Σήμερα, λοιπόν, ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο Real FM είπε χαρακτηριστικά ότι «η επιβολή της περικοπής των συντάξεων δεν ήταν μέρος του τρίτου μνημονίου, δεν ήταν μέρος της συμφωνίας. Αυτό προέκυψε στη δεύτερη αξιολόγηση που έλεγε το ΔΝΤ “δεν θα πιάσετε τους στόχους χωρίς περικοπή των συντάξεων”. Εμείς και οι Ευρωπαίοι λέγαμε ότι θα τους πιάσουμε. Για να μην τιναχθεί στον αέρα η δεύτερη αξιολόγηση υποχρεωθήκαμε σε αυτό το βήμα. Εμείς έχουμε επιχειρήματα τεκμηριωμένα με αριθμούς, τα οποία δείχνουν ότι η περικοπή των συντάξεων δεν θα κάνει καλό, θα κάνει κακό. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με αυτά τα επιχειρήματα θα διασφαλίσουμε τελικά ότι δεν θα υπάρξει άλλη περικοπή των συντάξεων, σε μία περίοδο που οι προτεραιότητες πια είναι η βελτίωση και όχι

η περικοπή.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «έχουμε περάσει από τους προϋπολογισμούς των περικοπών, σε προϋπολογισμούς οι οποίοι παρά το ότι έχουμε αυτούς τους στόχους να υλοποιήσουμε θα έχουμε περιθώριο και φορολογικές ελαφρύνσεις στοχευμένες να κάνουμε και βελτιώσεις στο κοινωνικό κράτος να κάνουμε και ενισχύσεις των εισοδημάτων… Τα πάντα είναι μέσα από ένα διάλογο, μέσα από μία συζήτηση, μέσα από ανταλλαγή επιχειρημάτων. Αυτός ο διάλογος ήδη υπάρχει. Η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τα επιχειρήματα και τις απόψεις της, με βάση αυτές θα πείσουμε ότι αυτό το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν βοηθάει και γι’ αυτό δεν θα το κάνουμε. Πιστεύω θα έχουμε τη σύμφωνη γνώμη όλων… Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων, αντίθετα θα περιέχει μέτρα ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, σημείωσε ότι «το κάναμε διότι δεν είχαμε την ευχέρεια να ενσωματώσουμε στους προϋπολογισμούς μας μέτρα τα οποία ήταν εκτός της συμφωνίας… Ο προϋπολογισμός του 2019, εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έχει στο τέλος ένα περίσσευμα 500 εκατ. – 1 δισ. Αυτά τα χρήματα αντί να τα αφήσουμε να βγουν περίσσευμα στο τέλος θα τα κάνουμε από τώρα πολιτικές. Με αυτά τα χρήματα θα μειώσουμε φορολογίες, θα ενισχύσουμε μία κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για ένα ενιαίο πακέτο, θα είναι μόνιμα μέτρα», διευκρίνισε ο κ. Δραγασάκης.

Πηγή:http://www.asfalistiko.gr