Κομοτηνή: Στις 5/9 η δίκη για την απόλυση της Ρ. Πατσατζή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κομοτηνή: Στις 5/9 η δίκη για την απόλυση της Ρ. Πατσατζή

Για τις 5 Σεπτέμβρη έχει ορισθεί η τακτική δικάσιμος της προσφυγής της Ρυΐας Πατσατζή, η οποία απολύθηκε παράνομα από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής τον Μάρτιο του 2018, όπου εργαζόταν περίπου επί μια 20ετία, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, το Ε.Κ. Κομοτηνής είναι η μοναδική περίπτωση, όπου μια συνδικαλιστική οργάνωση (και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος με την ομάδα του) αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, να κάνει το ίδιο απολύσεις και μάλιστα παράνομες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και αποφάσεις του ΣΕΠΕ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει πως το Ε.Κ. Κομοτηνής καταστρατηγώντας τον Ν.1264/82, στρώνει το χαλί στους εργοδότες που θα το χρησιμοποιήσουν για ν’ απολύουν οι ίδιοι συνδικαλιστές, με την έγκριση του Π. Μαγαλιού και της παράταξής του. Έναν νόμο, που όλο το συνδικαλιστικό κίνημα χαιρέτησε ως τον πιο δημοκρατικό που είχε η χώρα και που διακαώς εδώ και χρόνια οι εργοδότες θέλουν να καταργήσουν ή να τον καταστήσουν ανενεργό. «Αλλά μάλλον αισθάνεται αυτός και η παράταξή του περισσότερο εργοδότης παρά εργαζόμενος, μιας και το Ε.Κ. το θεωρεί «μαγαζάκι» του», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ανακοίνωση στη Βουλή της απάντησης που έδωσε η Υπουργός Εργασίας στην Ερώτηση βουλευτών, για την παράνομη απόλυση, δημοσιοποιήθηκε το πρωτοφανές στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος γεγονός: το ΣΕΠΕ να επιβάλλει πρόστιμο στο Εργατικό Κέντρο για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας, το οποίο και θα πληρωθεί από τις συνδρομές των μελών του ΕΚ Κομοτηνής.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής έχει μηνύσει την υπάλληλό του για συκοφαντική δυσφήμιση, γεγονός που την αποκλείει από το επίδομα ανεργίας και την ωθεί σε οικονομική εξαθλίωση.

«Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση απαιτεί να πάρει επιτέλους θέση η ηγεσία της ΓΣΕΕ, όλες οι παρατάξεις και ιδιαίτερα η ΠΑΣΚΕ, η οποία με ανακοίνωσή της δήλωνε πως δεν υπάρχει απόλυση!!

«Ο νόμος και η κοινωνία στην Κομοτηνή να σταθούν στο ύψος τους και να μην υποκύπτουν στα παιχνιδάκια των συσχετισμών», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: ΕΡΤ