ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΓΝΟΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΡΩΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΕ!!!

Η χωρίς όρια ξεδιάντροπη, παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά του γνωστού για τα “έργα και ημέρες” Προέδρου του Ε.Κ. Κομοτηνής Παντελή Μαγαλιού συνεχίζεται με απύθμενο θράσος, καθώς δεν εννοεί να συμμορφωθεί με τους νόμους, τις συστάσεις του ΣΕΠΕ και τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας.
Ακόμη και μετά την ανακοίνωση στη Βουλή της απάντησης που έδωσε η Υπουργός Εργασίας στην Ερώτηση βουλευτών, για την παράνομη απόλυση, από τον Πρόεδρο και την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής της συν. Ρύιας Πατσατζή, υπάλληλου και εκλεγμένου μέλος του ΔΣ, αυτοί κωφεύουν!!
Με αυτήν την απάντηση, δημοσιοποιήθηκε το πρωτοφανές στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος γεγονός: το ΣΕΠΕ να επιβάλλει πρόστιμο στο Εργατικό Κέντρο για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας!
Το Ε.Κ. Κομοτηνής είναι η μοναδική περίπτωση, όπου μια συνδικαλιστική οργάνωση (και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος με την ομάδα του) αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, να κάνει το ίδιο απολύσεις και μάλιστα παράνομες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και αποφάσεις του ΣΕΠΕ.
Επίσης, το Ε.Κ. Κομοτηνής καταστρατηγώντας τον Ν.1264/82, στρώνει το χαλί στους εργοδότες που θα το χρησιμοποιήσουν αύριο για ν’ απολύουν οι ίδιοι συνδικαλιστές, με την έγκριση του Π. Μαγαλιού και της παράταξής του. Έναν νόμο, που όλο το συνδικαλιστικό κίνημα χαιρέτησε ως τον πιο δημοκρατικό που είχε η χώρα και που διακαώς εδώ και χρόνια οι εργοδότες θέλουν να καταργήσουν ή να τον καταστήσουν ανενεργό. Αλλά μάλλον αισθάνεται αυτός και η παράταξή του περισσότερο εργοδότης παρά εργαζόμενος, μιας και το Ε.Κ. το θεωρεί «μαγαζάκι» του.
Η ΕΑΚ απαιτεί ν’ ανακληθεί άμεσα αυτή η απόλυση, η οποία αποτελεί ντροπή γι’ αυτούς που την σχεδίασαν και γενικά για το συνδικαλιστικό κίνημα, αν συνεχίσει να την ανέχεται. Μια απόλυση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στην συναδέλφισσα, προς δόξα του Μαγαλιού και της παρέας του, καθώς και όποιων τον καλύπτουν ως σήμερα.
Ως εδώ με την υποκρισία και τον «συνδικαλισμό Μαφία» που τσακίζει ζωές και δικαιώματα εργαζομένων αντί να τα στηρίζει.
Η ΕΑΚ απαιτεί να πάρει επιτέλους θέση η ηγεσία της ΓΣΕΕ, όλες οι παρατάξεις και ιδιαίτερα η ΠΑΣΚΕ, η οποία με ανακοίνωσή της δήλωνε πως δεν υπάρχει απόλυση!!
Καλούμε τέλος όλα τα Σωματεία και τις Δευτεροβάθμιες εργατικές Οργανώσεις καθώς και όλους τους εργαζόμενους να καταγγείλουν αυτές τις πρακτικές και να συμπαρασταθούν στη συναδέλφισσα.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ