Κέρκυρα: Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει απόλυση εργαζόμενου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κέρκυρα: Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει απόλυση εργαζόμενου

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την απόλυση εργαζόμενου από σούπερ μάρκετ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταδικάζει την άδικη απόλυση συναδέλφου από τα σούπερ μάρκετ “ΔΗΜΗΤΡΑ”. Ο συνάδελφος απολύθηκε μετά από 30 χρόνια προϋπηρεσίας και μάλιστα, κατά γενική ομολογία, όντας απολύτως συνεπής στα καθήκοντά του. Η αναιτιολόγητη από την εταιρεία απόλυση προκαλεί ανησυχία στους υπόλοιπους εργαζόμενους, καθώς αφενός στην επιχείρηση υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που εργάζονται επί σειρά ετών εκεί, αφετέρου διαφαίνεται η πρόθεση της Διοίκησης να “ξεφορτωθεί” τα βαριά μισθολόγια των έμπειρων εργαζομένων και πιθανώς να τους αντικαταστήσει με νέους, υποαμειβόμενους και αναλώσιμους εργαζόμενους.
Δυστυχώς, τα άκρως αντεργατικά μέτρα που έχουν θεσπίσει όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις δίνουν, εκτός των άλλων, πάτημα στην πλευρά της εργοδοσίας να πετάει στο δρόμο τους έμπειρους εργαζόμενους, προκειμένου να μειώνει κι άλλο τα ήδη μειωμένα εργατικά κόστη, εις βάρος οικογενειών που πολλές φορές εξαρτώνται από ένα μόνο μισθό.
Στην πράξη, θα περιμέναμε από μία ντόπια επιχείρηση που οικοδομήθηκε πάνω στην πίστη και τη στήριξη των Κερκυραίων καταναλωτών να ανταποδίδει αυτήν την “αγάπη για τον τόπο σου”. Κι αυτό σίγουρα δε μπορεί να γίνει απολύοντας εργαζόμενους που έχουν ιδρώσει επί 30 έτη για την εταιρεία. Επιπλέον, δε μπορούμε να αποδεχτούμε με τίποτα την περίπτωση να αναλώνονται εργαζόμενοι προκειμένου να προωθείται η πώληση της επιχείρησης σε μεγάλη αλυσίδα του κλάδου.
Στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έχουμε ήδη εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον απολυμένο συνάδελφο ενώ δηλώνουμε ετοιμοπόλεμοι να σταθούμε στον πλευρό και των υπόλοιπων συναδέλφων, προκειμένου να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του καθενός στην αμειβόμενη εργασία.

ΠΗΓΗ: ert.gr