ΓΣΕΕ : Να υπάρξει ιση μεταχείριση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΣΕΕ : Να υπάρξει ιση μεταχείριση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

Η ΓΣΕΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα εκατοντάδων δανειοληπτών – οικιστών του τέως ΟΕΚ, που είχαν αποκτήσει σπίτι μέσω του προγράμματος “Αγορά κατοικιών και Διαμερισμάτων”( ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ)

Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες – οικιστές έχουν υποστεί μια εμφανή αδικία αφού καλούνται να αποπληρώσουν τα σπίτια που τους είχαν παραχωρηθεί, με τιμή τρεις φορές μεγαλύτερη από άλλους δανειολήπτες – οικιστές του Οργανισμού.

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι απέκτησαν σπίτι μετά από κλήρωση και δεν επέλεξαν οι ίδιοι τις οικίες, με την  τιμή παραχώρησης που καθορίζει το ύψος της οφειλής τους, να  διαμορφώνεται  με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που ο ΟΕΚ είχε αγοράσει τα σπίτια.

Οι τιμές που είχε αγοράσει τα σπίτια ο Οργανισμός είναι υψηλότερες κατά πολύ από την αγορά, που  σε πολλές περιπτώσεις,  είχαν κάνει άλλοι δανειολήπτες σε σπίτια δικής τους επιλογής.

Η Συνομοσπονδία για λόγους ισονομίας και ίσης μεταχείρισης εργαζομένων -δικαιούχων, τονίζει την αναγκαιότητα να υπάρξει ρύθμιση για την αποπληρωμή των δανείων ώστε η τιμή παραχώρησης για τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου προγράμματος ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ, να προσεγγίζει την περσινή Υπουργική Απόφαση για τους οικιστές.