Σαρωτικοί Έλεγχοι Του ΣΕΠΕ Στα Ιδιωτικά Σχολειά όλης Της Χώρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαρωτικοί Έλεγχοι Του ΣΕΠΕ Στα Ιδιωτικά Σχολειά όλης Της Χώρας

Η ΟΙΕΛΕ οφείλει να εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή της για την εφαρμογή σαρωτικών ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας με εντολή του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που με αστραπιαίες ενέργειες φροντίζει για την εφαρμογή της εγκυκλίου που εξέδωσε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Κορφιάτης. Υπενθυμίζουμε ότι με την εγκύκλιο αυτή καθίσταται αδύνατη η κλασική «κομπίνα» ορισμένων σχολαρχών, οι οποίοι παρέκαμπταν τα νόμιμα διοριστήρια και κατήγγειλαν παρανόμως τις συμβάσεις εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες  του Υπουργείου Εργασίας (ΟΑΕΔ) πίσω από την πλάτη των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας. Η εγκύκλιος αυτή ήταν ιδιαίτερη σημαντική για το θέμα των παράνομων απολύσεων, καθώς σταματά η κομπίνα αυτή και για τους παραβάτες δίδεται η εντολή να παραπεμφθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες.

Με έγγραφο του ΣΕΠΕ  ζητείται από τα κατά τόπους ΤΕΕΣ (Τμήματα Επιθεωρήσεων Εργασίας) να προβούν σε άμεσο έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής εποπτείας τους. Πιο συγκεκριμένα τα ΤΕΕΣ ζητούν με έγγραφο από τα σχολεία εντός 5 ημερών να καταθέσουν στην υπηρεσία κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών, τα στοιχεία διορισμού (πρωτόκολλα, είδος σύμβασης και ημερομηνία λήξης) και τυχόν καταγγελία της σύμβασης. (Αναρωτιόμαστε, αν έχουν δείξει ανάλογο ζήλο με αυτό του ΣΕΠΕ ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης…)

Σε ένα ευνομούμενο κράτος οι έλεγχοι των εποπτικών αρχών της Πολιτείας και η επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες αποτελούν ρουτίνα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα αυτά δεν είναι αυτονόητα, ιδίως στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων που συχνά αποτελούν «άβατο» για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.Ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας, ο ΣΕΠΕ και οι υπηρεσίες του αποδεικνύουν πως υπάρχουν ακόμη θύλακες υπεράσπισης της νομιμότητας στη χώρα.