Κοινό μέτωπο υπουργείου Υγείας και ΟΣΝΙΕ για επιστροφή του Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο σύστημα Υγείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοινό μέτωπο υπουργείου Υγείας και ΟΣΝΙΕ για επιστροφή του Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Με την πάγια θέση των εργαζόμενων στα ιδιωτικά νοσοκομεία να επιστρέψει το Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο σύστημα Υγείας ταυτίζεται η προσπάθεια του υπ. Υγείας, θα την στηρίξουμε, είπε ο αντιπρόεδρος της ΟΣΝΙΕ Κώστας Κρέτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ο κ. Κρέτσης σημείωσε ότι «εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το υπουργείο Υγείας στις 5 Ιουλίου, σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, για να επανέλθει το Ερρίκος Ντυνάν στην μορφή του κοινωφελούς χαρακτήρα», δηλαδή στο δημόσιο σύστημα υγείας. Πρόκειται για ένα νοσοκομίο με 25-26 κρεβάτια ΜΕΘ, αρκετές αίθουσες χειρουργείων, κτλ., που «θα δώσει ανάσα» στο σύστημα Υγείας, όπως είπε σε άλλο σημείο.

«Η δική μας θέση ήταν πάγια, εδώ και χρόνια, από την περίοδο του πλειστηριασμού και της μετάβασης στην Τράπεζα Πειραιώς, ότι το Ντυνάν πρέπει να γυρίσει σε κοινωφελή χαρακτήρα, άποψη που συμπίπτει με του υπουργείου Υγείας και θα την στηρίξουμε», όπως ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Τόνισε ότι «υπάρχουν αρκετοί που αντιδρούν, υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και εκ των έσω», αλλά «εμείς, σαν εργαζόμενοι, θα δώσουμε αγώνα γι΄ αυτό, δεν θα καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το νοσοκομείο έχει φτιαχτεί με δωρεές, είναι με λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να έρθει να επενδύσει οποιοδήποτε fund και να σηκωθεί να φύγει. Όσο περνάει από το χέρι μας, είναι ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου, θα το παλέψουμε, μέχρι εκεί που δεν παίρνει, για να μην ιδιωτικοποιηθεί».

Εκτίμησε επίσης ότι «σίγουρα υπάρχει πολιτική “ουρά”, είδαμε την προηγούμενη κυβέρνηση, έσπρωξε νοσοκομείο προς τον ιδιώτη. Σίγουρα θα υπάρχουν αντιδράσεις από εκεί. Όλα αυτά θα βγουν στην φόρα. Σαν επόμενη κίνηση, πέραν του δελτίου Τύπου, θα κάνουμε και ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, που τον Ιανουάριο του 2012 είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο και είχε πάρει θέση και γι’ αυτό», θύμισε ο κ. Κρέτσης.

πηγή: stokokkino.gr