ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην A.C.S. από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

ΕΚΑ : Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην A.C.S.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) εκφράζει τη συμπαράσταση και την πλήρη στήριξη της στον αγώνα του κλαδικού σωματείου μας ΣΕΤΤΕΑ και εργαζομένων της μεγαλύτερης εταιρείας ταχυμεταφοράς – courier ACS, ιδιοκτησίας του Προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα.

H ACS, παρά την υπερκερδοφορία, την αύξηση του κύκλου εργασιών της, αλλά και την αυτοδιαφήμισή ως «κοινωνικά υπεύθυνης» εταιρεία, έχει εντατικοποιήσει υπερβολικά την εργασία και αντί για προσλήψεις σταθερού προσωπικού, εφαρμόζει στην πράξη κάποιες από τις «καινοτόμες ιδέες» της εργασιακής ευελιξίας με συνεχή χρήση αποκλειστικά συμβάσεων ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης (4ωρων) και με κυκλικά εναλλασσόμενους τους ίδιους εργαζόμενους!

Την επιλογή της αυτή μάλιστα την δικαιολογεί με το επιχείρημα ότι, η εταιρεία (και ο κλάδος ταχυμεταφοράς γενικότερα) δεν θα γίνει Δημόσιο! Για αυτό και θεσμοθετεί ένα νέο εργασιακό καθεστώς, αυτό των «διερχόμενων» εργαζόμενων.

Η ΟΙΥΕ καλεί τα σωματεία της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν την Πέμπτη 12/7/2018 και ώρα 5.30 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ACS (Πέτρου Ράλλη 45), την οποία διοργανώνει το κλαδικό σωματείο.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS

Αρ. Διατ Ειρ. Αθηνών 183/2015 , Α.Μ.30648, Ειδ.Αρ. 6305

Ψήφισμα συμπαράστασης στα:

Σωματείο Εργαζομένων ACS

Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής, ΣΕΤΤΕΑ

 Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης επιχειρεί να καλύψει πάγιες θέσεις εργασίας η εταιρεία ταχυμεταφορών – courier – ACS. Η παραπάνω πρακτική μάλιστα … τεκμηριώνεται με τη παρακάτω θέση:

«στον  ιδιωτικό τομέα ταχυμεταφοράς και ταχυδρόμησης – για να μην γίνει Δημόσιο – θα γίνονται προσλήψεις μόνο με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και ανακύκλωση εργαζομένων, με παράδειγμα την ACS»!!!

Το επιχειρησιακό σωματείο αρνείται να δεχθεί αυτή την εξέλιξη ως δεδομένη, δεν περιορίζει τον ρόλο του στην υπεράσπιση μόνο των παλιών εργαζόμενων και μαζί με το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της ACS, Πέτρου Ράλλη 45, τη Πέμπτη 12 Ιουλίου, 6 μ.μ.

Οι συνάδελφοι αγωνίζονται για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που δεν θα αφήνει όμως ακάλυπτους τους νεοπροσλαμβανόμενους δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση του ΣΕΤΤΕΑ: «Η ACS σήμερα με θράσος και παρά τα εκατομμύρια κέρδη της, επιδιώκει στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα να παντρέψει την πρόσληψη με τις παράνομες και καταχρηστικές rotation ορισμένου χρόνου προσλήψεις. Σήμερα καταργεί τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των νέων συναδέλφων. Αύριο θα επιχειρήσει την μείωση μισθών και δικαιωμάτων των παλιότερων.»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων εργαζόμενων στην ACS . Όλοι στη παράσταση διαμαρτυρίας τη Πέμπτη 12 Ιουλίου, στο κεντρικό κτίριο της ACS, Πέτρου Ράλλη 45.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

Αρ. Διατ. Μ.Π.Αθηνών 437 /30-11-2012 , Α.Μ. 29328 , Ειδ.Αρ. 6162 μέλος  Ο.Ι.Υ.Ε. &   Ε.Κ.Α.

Web:  sydaptt.org     Email:  sydaptt@gmail.com

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων της ACS

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους  συναδέλφους και συναδέλφισσες του Σωματείου Εργαζομένων στην ACS και του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. (Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής) στον αγώνα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και την αποτροπή κάλυψης πάγιων θέσεων εργασίας στην επιχείρηση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης.

Ό όμιλος Quest στον οποίο ανήκει η εταιρεία ACS συντάσσει έκθεση – για τέταρτη συνεχή χρονιά – σύμφωνα με τα νέα πρότυπα GRI (GRI Standards) και τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξη του ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών). Όμως στη πράξη η γραμμή της εταιρείας είναι: λιγοστές προσλήψεις και αυτές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου «προκειμένου να μη γίνει Δημόσιο» (!). Οι προσλήψεις αυτές αφορούν τη κάλυψη πάγιων θέσεων εργασίας στο Κέντρο Διαλογής της επιχείρησης που εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον η επιχείρηση παρουσιάζει 6% αύξηση μισθοδοτικού κόστους (1.000.000 ευρώ), χωρίς να πάρουν οι εργαζόμενοι ούτε ένα ευρώ αύξηση. Προφανώς το 1 εκ. δαπανήθηκε σε μπόνους και επιπλέον παροχές των υψηλόβαθμων στελεχών.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο στην ACS μακριά από συντεχνιακές λογικές αρνείται να μπει στη λογική να προστατέψει μόνο τα μέλη του, τους παλιούς εργαζόμενους, αφήνοντας στη μοίρα τους, τους νεοπροσλαμβανόμενους. Το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ στηρίζει γιατί όπως γράφει στην ανακοίνωσή του: «Η ACS σήμερα με θράσος και παρά τα εκατομμύρια κέρδη της, επιδιώκει στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα να παντρέψει την πρόσληψη με τις παράνομες και καταχρηστικές rotation ορισμένου χρόνου προσλήψεις. Σήμερα καταργεί τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των νέων συναδέλφων. Αύριο θα επιχειρήσει την μείωση μισθών και δικαιωμάτων των παλιότερων».

Στηρίζουμε τη παράσταση διαμαρτυρίας τη Πέμπτη 12 Ιούλη, 6 μμ έξω από το κεντρικό κτίριο της ACS, Π. Ράλλη 45, γιατί:

Στην ΕΛΛΑΔΑ δεν χωράνε «λογικές», νόμοι και πρακτικέςτης ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

————————————————————————-

Συμπαράσταση από : Αδέσμευτη   αγωνιστική    κίνηση   στην ΟΣΝΙΕ

12/07/2018

Οι εργαζόμενοι της ACS προχωρούν σε διαμαρτυρία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΑCS καταγγελωντας  την εταιρεία  για προσλήψεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησής παρότι χρειάζονται εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες θέσεις εργασίας .

Η ACS η πιο κερδοφόρα εταιρεία στο χώρο των ταχυμεταφορών προσπαθεί μέσα από τέτοιες πολίτικες να μειώσει το εργασιακό κόστος όταν μάλιστα βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Κος Φέσσας πρωτεργάτης στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων

Εμείς ως αδέσμευτη αγωνιστική κίνηση στην ΟΣΝΙΕ στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας  στους εργαζομένους της  ACS  και στις ταχυμεταφορές για υπογραφή κλαδικής συμβάσης και για μόνιμες προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Και καλούμε τους εργαζομένους να στηρίξουν των αγώνα των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Για την Αδέσμευτη Αγωνιστική Κίνηση

Κρετσης Κώστας Αντιπρόεδρος ΟΣΝΙΕ

Ακάκιος Νίκος Γ.Γ ΟΣΝΙΕ

Μαυροειδής Παναγιωτης Μέλος ΔΣ ΟΣΝΙΕ

Ψηφίσματα συμπαράστασης εκδοθήκαν από

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος
  • Ένωση τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
  • Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

 

 

Καθώς και πλήθος συλλογικοτήτων