ΠΟΘΑ : Ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στο θέαμα ικανοποιήθηκε

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΘΑ : Ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στο θέαμα ικανοποιήθηκε

Εποχικό επίδομα σε χορευτές και τεχνικούς θεάτρου και απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις

Την Τρίτη 10 Ιούλιου 2018 συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η ένταξη στο εποχικό επίδομα για χορευτές και τεχνικούς θεάτρου και τεχνικών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις.

Η κατάθεση της τροπολογίας από το Υπουργείο Εργασίας με την οποία προτείνεται η τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 (Α΄ 79), προκειμένου το ειδικό εποχικό βοήθημα να παρέχεται και σε όσους ασκούν το επάγγελμα του χορευτή ή του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις, εφόσον είναι μέλη του οικείου κλαδικού ή ομοιοεπαγγελματικού σωματείου τους, έρχεται να διορθώσει μια αδικία χρόνων και να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος χαιρετίζει τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία και αισθάνεται δικαίωση για τις μακροχρόνιες προσπάθειές της. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η εργασιακή επισφάλεια, η περιστασιακή απασχόληση, η μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμενων ειναι μερικές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι εργαζόμενοι, δυσκολίες που έχουν μεγεθυνθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ισχυροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την εργασιακή εξασφάλιση όλων των εργαζομένων στο Θέαμα-Ακροαμα είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη σε όλους τους χώρους εργασίας.