Κίνδυνος απόλυσης για 2.000 γιατρούς και εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κίνδυνος απόλυσης για 2.000 γιατρούς και εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία

Παρατείνεται η αγωνία περίπου δύο χιλιάδων επικουρικών γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας που υπερβαίνουν το 24μηνο, καθώς κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, πολύ πριν και από τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018.

Στην απόφαση του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 και εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών εργαζομένων στο ΕΣΥ που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες.

Τον άμεσο κίνδυνο για απολύσεις υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωσή της και κάνει λόγο για απόφαση-κόλαφο, αφού είναι σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Η κυβέρνηση, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ που προειδοποιούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο, «έχει στο ακέραιο την ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ολο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν από τη λήξη της σύμβασής του».

Η ομοσπονδία έχει ήδη αιτηθεί επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ προκήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.30.

Με μία εγκύκλιο προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συνέχιση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για άμεση νομοθετική ρύθμιση και ζητά τη συνέχιση κανονικά της καταβολής των αποδοχών σε γιατρούς και προσωπικό.

Δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ότι όταν κοινοποιηθεί θα αντιμετωπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο.

Συντάκτης:
πηγή :efsyn.gr