μια σειρά από αιτήματά μας γίνονται δεκτά από τη διοίκηση της εταιρείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο μια σειρά από αιτήματά μας γίνονται δεκτά από τη διοίκηση της εταιρείας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ – ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το σωματείο μας δίνει συνεχείς αγώνες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας ώστε οι εργολαβικοί να μην είναι β κατηγορίας εργαζόμενοι. Οι αγώνες μας πετυχαίνουν , καθώς μια σειρά από αιτήματά μας γίνονται δεκτά από τη διοίκηση της εταιρείας.

Κατώτατος μισθός : Θεσπίζεται κατώτατος μισθός 40 ευρώ καθαρά ημερομίσθιο στους εργολαβικούς συναδέλφους στην εταιρεία Παπανικολάου στις εγκαταστάσεις Ελευσίνας και Ασπροπύργου από τον μήνα Ιούλιο .
Bonus : θα δοθεί bonus στους εργολαβικούς συναδέλφους στα τέλη Ιουνίου , η μορφή και το ποσό θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών .
39ωρο : Από αρχές Ιουλίου όλοι οι πρωινοί συνάδελφοι στις εγκαταστάσεις των Διυλιστηρίων την ημέρα Παρασκευή θα σχολάνε στις 14:00 , αφορά και τους ωρομίσθιους χωρίς να τους κόβονται χρήματα . Πέραν από της 14:00 , η ώρα θα θεωρείται υπερωριακή .

Επίσης βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για :

Υποχρεωτική αργία την ημέρα της Αγίας Σωτήρας : Θα δίνεται αργία όπως στο μόνιμο προσωπικό , και όχι άδεια που υποχρεώνουν πολλές εργολαβικές εταιρείες .
Αυξήσεις στην εταιρεία Δέδας : Θα δοθούν αυξήσεις με τον τρόπο που δόθηκαν και στο παρελθόν , οι αυξήσεις θα αφορούν και το μηχανολογικό κομμάτι που έχει αναλάβει ο εργολάβος καθώς και στους συναδέλφους στην DIAXON.
Αυξήσεις στην εταιρεία Χατζηγεωργίου .
Μονιμοποιήσεις συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες : βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση και συζήτηση όπου περιμένουμε η εταιρεία να μας παρουσίασή το τελικό σχέδιό της .
Συνάδελφοι στο θέμα των μονιμοποιήσεων πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί , εμείς εμπόριο ελπίδας δεν θα κάνουμε . Το σωματείο μας είναι εγγυητής και ο κατεξοχήν συνομιλητής με την επιχείρηση για όλα τα θέματα των εργολαβικών που αφορούν και τις μονιμοποιήσεις .
Οι νίκες ανήκουν στους ίδιους τους εργολαβικούς εργαζομένους και όχι σε αυτόκλητους σωτήρες και μεσάζοντες .

ΣΕΕΕΠΦΧ