Ανακοίνωση καταγγελία από την «Εργατική Ενότητα» για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση καταγγελία από την «Εργατική Ενότητα» για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας εν όψει των αρχαιρεσιών για νέα διοίκηση ,δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένα, ούτε κεραυνός εν αιθρία.

Αποκαλύπτουν και πιστοποιούν την βαθιά κρίση και σήψη σ’ ολόκληρο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από τα πάνω μέχρι τα κάτω, που διαμορφώθηκε χέρι χέρι με το πολιτικό σύστημα  της διαφθοράς, της αρπαχτής και των πελατειακών σχέσεων για δεκαετίες.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο διασπάστηκε σε μηχανισμούς συμφερόντων – εργοδοτικών, κρατικοδίαιτων, κομματικών κ.τ.λ – αλλά καταργήθηκε ουσιαστικά ως θεσμική κοινωνική οργάνωση με στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία.

Ο εργατοπατερισμός του Μακροθεωδορισμού ωχριά μπροστά στις σημερινές διαδικασίες υποταγής, νόθευσης και έλεγχου της εργατικής τάξης και της συνείδησης της.

Δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με ορούς μαύρου χρήματος διαμόρφωσαν, συντήρησαν και συντηρούν ακόμα και σήμερα το σύστημα Γ.Σ.Ε.Ε που εκπροσωπεί λιγότερο από το 15% του συνόλου των εργαζόμενων, διευθυντές, προϊσταμένους, εργοδηγούς, εργολάβους, επαγγελματίες, κομματικούς κομμισάριους και την προνομιούχα πελατεία τους.

Αυτό το σύστημα Γ.Σ.Ε.Ε όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε την εργασία και την εργατική τάξη, αλλά αποτέλεσε και αποτελεί το μακρύ χέρι των δανειστών και του νεοφιλελευθερισμού για συνολικότερες ανατροπές του κοινωνικού καταμερισμού εργασίας σε βάρος των δυνάμεων της παραγωγικής εργασίας που βιώνουμε ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, οργανικό μέρος του συστήματος Γ.Σ.Ε.Ε προχωρά αναμφίβολα σ’ ένα απολύτως νόθο και αντιδημοκρατικό συνέδριο αρχαιρεσιών και ως τέτοιο πρέπει να καταγγελθεί. Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για ένα παραπέρα βάθεμα και νομιμοποίηση της διάσπασης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο εκδημοκρατισμός και ο ταξικός προσανατολισμός του, δεν είναι ζήτημα ξεκομμένο από την βάση της εργατικής τάξης από έξω και από τα πάνω, αλλά καθημερινής δουλειάς στην υπεράσπιση των αξιών της εργασίας, της δημοκρατίας, της μαζικότητας και της ενότητας του.

Η σύμπτυξη ενός μετώπου κοινής δράσης για την εκκαθάριση των μητρώων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, την διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του, τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο, δεν μπορεί παρά να’ναι άμεση προτεραιότητα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ