Reworkers: Καμιά Συμμαχία με την Εργοδοσία – Αυτοί με τα λοκ άουτ Εμείς με την Απεργία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Reworkers: Καμιά Συμμαχία με την Εργοδοσία – Αυτοί με τα λοκ άουτ Εμείς με την Απεργία

Καμιά Συμμαχία με την Εργοδοσία

Αυτοί με τα λοκ άουτ Εμείς με την Απεργία

Να ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο: Πανεθνική μέρα δράσης δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι από τη μια η απεργία των εργαζομένων και από την άλλη η ανταπεργία (λοκ άουτ) των εργοδοτών. Ούτε μπορεί κάποια κοινωνική συμμαχία να γίνει με εκείνους που για να ζήσουν καλά οι ίδιοι εκμεταλλεύονται αδυσώπητα όλους εμάς, τον κόσμο της εργασίας.

Δεν είμαστε εδώ λοιπόν για καμία πανεθνική μέρα δράσης. Δεν είμαστε εδώ για καμία κοινωνική συμμαχία με τους εργοδότες. Εμείς οι άνεργοι/ες και επισφαλώς εργαζόμενοι/ες είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την απεργία και μέσω αυτής να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση υποκατώτατου μισθού, μείωση εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις μισθών. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Και αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για την δουλειά με δικαιώματα οι εργοδότες δεν θα είχαμε καθημερινά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ούτε θα είχαμε χαμένες ανθρώπινες ζωές στους χώρους δουλειάς, ούτε θα είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, ούτε η επισφαλής, η υποδηλωμένη και ανασφάλιστη εργασία θα ήταν ο κανόνας στην αγορά εργασίας. Τέρμα πια η υποκρισία. Εμείς μπορούμε και χωρίς αφεντικά γιατί όπως λέει και το σύνθημα δίχως εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Αρνούμαστε λοιπόν να βάλουμε πλάτη για την «ανταγωνιστικότητά» της εργοδοσίας. Αρνούμαστε την συνθηκολόγηση με τα αφεντικά όπως αρνούμαστε την συνθηκολόγηση με τις γραφειοκρατικοποιημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Αρνούμαστε να είμαστε η σιωπηρή πλειοψηφία που στο όνομα μας πολλά λέγονται και τα λίγα που γίνονται, γίνονται εις βάρος μας.

Επειδή όμως η άρνηση δεν αρκεί, καλούμε τους νέους και τις νέες άνεργους/ες, και εργαζόμενους/ες να δώσουν οι ίδιοι/ες περιεχόμενο στην συλλογική δράση. Να σπάσουμε τον φόβο και να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Καλούμε τους νέους και τις νέες να διεκδικούμε μαζί  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Αυξήσεις στους μισθούς και μείωση εργάσιμου χρόνου

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 30ης ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ