Τέλος στο ψέμα και στον εμπαιγμό, δώστε λύση στον εργολαβικό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τέλος στο ψέμα και στον εμπαιγμό, δώστε λύση στον εργολαβικό

Συνάδελφοι-φισσες
Το Σωματείο μας συμμετέχει στην Γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ενάντια στην Λιτότητα την ανεργία και την υπερφορολόγηση στης 30 Μαΐου του 2018 και καλεί όλα τα μέλη του στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11 π.μ. πίσω από το πανό του σωματείου , και αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη ώρα 11 π.μ στο εργατικό κέντρο .

Συνάδελφοι , οι ημέρες που ζούμε είναι δύσκολες και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες εάν δεν αντισταθούμε σε αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλουν , όταν όλοι κωφεύουν στα προβλήματά μας , όταν η αντιπολίτευση μιλάει ανοιχτά για ¨ξεπερασμένο 8ωρο¨ κλείνοντας το μάτι στους ιδιώτες και ανοίγοντας τους την όρεξη για ελαστικότερες μορφές εργασίας .
Αντιστεκόμαστε
Στις ιδιωτικοποιήσεις , στην περεταίρω εργολαβοποίηση του κλάδου της ενέργειας , στην απλήρωτη εργασία , στην αδήλωτη εργασία , την εργασιακή απορρύθμιση που μας έχουν επιβάλει , στην καταστρατήγηση τις εργατικής νομοθεσίας , την υπερφορολόγηση και την λιτότητα .
Ζητάμε
Μόνιμη και σταθερή εργασία στους εργολαβικούς συναδέλφους στην ενέργεια . Αναγνώριση προϋπηρεσίας , Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου με πλήρη δικαιώματα ενταγμένα και καταγεγραμμένα στην ίδια επιχειρησιακή ΣΣΕ για το σύνολο του προσωπικού και η ύπαρξη Κλαδικών ΣΣΕ για την κάλυψη όλων των εργολαβικών εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ , Οι εργαζόμενοι-ες του Κλάδου Ενέργειας δεν είμαστε απλά ένα ‘’ΕΡΓΟ’’, όπως μας χαρακτηρίζουν , δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης διαλογής .
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας , επαναφορά κατώτατου μισθού μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις , τριετίες , επιδόματα βάρδιας , γάμου , ανθυγιεινό , επιστροφή στην κανονικότητα με ίσα δικαιώματα , να δοθεί τέλος στο ¨έγκλημα¨ που διαπράττεται με την παύση 45ημερών στην εργασία μετά από τρείς ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο μόνιμο προσωπικό του ομίλου ΕΛΠΕ .
Συνάδελφοι-φισσες
Το σωματείο μας μετά την γενική απεργία στης 30 Μαΐου , θα λάβει αποφάσεις για την κλιμάκωσή των κινητοποιήσεων του σε συνέχεια της 24ωρης επιτυχημένης απεργίας στην Αθήνα και 48ωρης στην Θεσσαλονίκης αντίστοιχα .

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ
ΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΡΑ 11