Επεισόδια και συλλήψεις εργαζόμενων σούπερ μάρκετ στα κατάστημα «Market IN»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επεισόδια και συλλήψεις εργαζόμενων σούπερ μάρκετ στα κατάστημα «Market IN»

Δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων έγιναν έξω από το κατάστημα «Market IN» στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην Καρυπίδης».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ένα μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, αλλά και πρόεδροι σωματείων.

Το Εργατικό Κέντρο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στη συγκεκριμένη επιχείρηση για «την ανάκληση της σωρείας προσχηματικών μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία εναντίον εργαζομένων που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται».

Δεκάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, καθώς και απολυμένοι από την επιχείρηση, βρέθηκαν από το πρωί μπροστά στο συγκεκριμένο κατάστημα για την περιφρούρηση της απεργίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού ΚέντρουΜετά από μήνυση που υπέβαλλε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας, στο χώρο έφτασαν μια διμοιρία και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όμως η παρουσία τους πυροδότησε ένταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕΕΡΤ