Ο αυταρχισμός και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές στη ΔΕΗ δεν περνάνε

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο αυταρχισμός και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές στη ΔΕΗ δεν περνάνε

Το Συντονιστικό των Σωματείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαγόρευση εισόδου στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης του Νίκου Φωτόπουλου πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ από την Διοίκηση της ΔΕΗ με το αιτιολογικό ότι συμμετείχε σε ομάδα συνδικαλιστών που οργάνωσαν και υλοποίησαν το σχεδιασμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να καταλάβουν ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της απεργίας τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης.

Θεωρούμε αυτή την ενέργεια της Διοίκησης απαράδεκτη και προκλητική, ενταγμένη σε σχέδιο τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής των συνδικαλιστών και των συνδικάτων που αγωνίζονται να μην περάσουν και να μην υλοποιηθούν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.


Προειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν και να οδηγήσουν σε υποχώρηση τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και της ΔΕΗ που ψήφισεη κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υλοποιεί με «θρησκευτική ευλάβεια» η υποταγμένη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Σιγά μην πάρουμε άδεια από τη Διοίκηση της ΔΕΗ για το πώς θα εμποδίσουμε το ξεπούλημα που ετοιμάζεται.

Σε όσους δε πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα μας αποτρέψουν να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων ας το καταλάβουν καλά: Τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η ώρα της αλήθειας για τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ που προέρχονται από την Επιχείρηση έφτασε«Ιδού η Ρόδος ιδού και τον πήδημα»…




Η Σ.Ε των Σωματείων ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Δε χάνει ευκαιρία, η Διοίκηση της ΔΕΗ, να προσπαθεί να απαξιώσει το συνδικάτο, να το χειραγωγήσει, να το προσβάλει.

Πλείστες οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, με τελευταία την απαγόρευση της εισόδου στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, εκπροσώπου των εργαζομένων-εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, διότι έχουν προηγηθεί πολλές προσπάθειες που εντάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο.

Είναι ενδεικτικές της αυταρχικής και αντεργατικής νοοτροπίας που διαπνέει τη Διοίκηση της Επιχείρησης και που εκφράζεται προς όλες τις κατευθύνσεις      (συνδικάτο, εργαζόμενους, εκπροσώπους εργαζομένων).  Παράλληλα μέσω της ανάπτυξης ευνοιοκρατίας προσπαθεί να βρει πρόθυμους συνδικαλιστές, εργαζόμενους, να στηρίζουν την σε όλα τα επίπεδα αναποτελεσματική πολιτική και καταστροφική για την Επιχείρηση διαχείριση.  Σε καμία περίπτωση όμως, η εκτέλεση υπηρεσιακών εντολών δε συνεπάγεται και “προθυμία”.

Οι εργαζόμενοι δε θα υποκύψουν στην τρομοκρατία της Διοίκησης.  Ακόμα και να βρεθούν “πρόθυμοι” να καλλιεργήσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, θα απομονωθούν και θα καταδικασθούν στη συνείδηση των συναδέλφων.

Γραφείο Τύπου

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:  Καταδικάζουμε κάθε πράξη, κάθε κίνηση, κάθε συμπεριφορά  αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική, αντισυναδελφική

Σε μία περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα δίνει με άνισους όρους και ως φαίνεται ΜΟΝΟ τουέναν αγώνα προκειμένου να σώσει την επιχείρηση, δυστυχώς, φαινόμενα που διαδραματίζονται και περιστατικά που συμβαίνουν θέτουν σοβαρότατο ζήτημα δημοκρατικής και δεοντολογικής λειτουργίας από υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης.
Με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε γεγονότα όπως αυτό κατά το οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ της επιχείρησης, συνάδελφο Ν. Φωτόπουλο, από τον Διευθυντή Ασφαλείας και τον Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων πόρων με την αιτιολογία (!!!) «ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΣΠΑΣΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ».
Δυστυχώς μοιάζει με αστείο αλλά δεν είναι . 
Κάθε άλλο, το ζήτημα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.

 

πηγη: deienergynews.blogspot.gr