ΑΠΕΡΓΙΑ Στα Ναυτεργατικά Σωματεια Τετάρτη 18 /04

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΕΡΓΙΑ Στα Ναυτεργατικά Σωματεια Τετάρτη 18 /04

ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 1 & ΚΑΝΑΡΗ, 186 48 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ- ΠΕΙΡΑΙΑ

Tηλ.:  2104614825 – 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

Πειραιάς 17.4.18             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμπαρίσταται στον αγώνα των ναυτεργατών και στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία για την Τετάρτη 18 Απριλίου.

Ο λόγοι που κινητοποιείται ο ναυτεργατικός κλάδος είναι ζωτικής σημασίας και αφορούν σε συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στις παραβιάσεις των ΣΣΕ εκ μέρος των εφοπλιστών και στις δρομολογούμενες μειώσεις των συνθέσεων των πληρωμάτων.

Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης όρων συλλογικών διαπραγματεύσεων και κάθε προσπάθεια μείωσης θέσεων εργασίας είτε αφορά τον ναυτεργατικό κλάδο είτε οποιοδήποτε άλλο κλάδο εργαζομένων δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.

Κι ο δικός μας κλάδος βιώνει μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την ΣΣΕ, τις προσπάθειες της εργοδοσίας για αμφισβήτηση δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας και περαιτέρω μείωση αμοιβών.

Άμεσα αποτελέσματα αυτών των προθέσεων θα είναι η αύξηση των κινδύνων για την υγεία και ασφάλεια, η χειροτέρευση των οικογενειακών εισοδημάτων και η ουσιαστική ανατροπή θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Φυσικά, ο λιμενεργατικός κλάδος όπως έχει εμπειρία στη διαβούλευση και στο διάλογο άλλο τόσο έχει μεγάλη ιστορική πορεία και εμπειρία αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και τη διασφάλιση τους, όταν αυτή απειλείται.

Η συνέχεια ενός οργανωμένου κλάδου τόσο σε εργασιακό, κοινωνικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ήταν πάντα η επιδίωξη του σωματείου μας και παραμένει ο ίδιος στόχος αταλάντευτα και ανεξάρτητα αν το λιμάνι είναι υπό δημόσιο ή υπό ιδιωτικό έλεγχο.

Τα συνδικάτα έχουν παρελθόν, παρόν και θα έχουν και μέλλον παρά τις επιδιώξεις αυτών που επιχειρούν να το αμφισβητήσουν.

 

Το Δ.Σ.