ΕΚΑ : ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ : ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δίχως τέλος μοιάζει να είναι ο κύκλος αίματος με το νέο χτύπημα των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας το προηγούμενο Σάββατο 14 Απριλίου στη Συρία. Ο λαός της Συρίας θυσιάζεται στο βωμό του χρήματος. Στον ανταγωνισμό ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και Ρωσίας – Ιράν για το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου και των κατασκευαστικών ομίλων, η σφαγή ενός ολόκληρου λαού είναι μονάχα αριθμοί. Το χρήμα είναι ισχυρότερο κίνητρο από το αίμα χιλιάδων αθώων ανθρώπων.

Η χώρα μας έχει μερίδιο ευθύνης στις εγκληματικές αυτές ενέργειες. Από την ώρα που συμμετέχει πλήρως στον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό και παρέχει διευκολύνσεις στις επεμβάσεις στη Συρία είναι αυτή που δείχνει την ανοχή της στα σχέδια των ΝΑΤΟϊκών. Ουσιαστικά όλη η περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι ένα καζάνι που βράζει. Η κατάσταση που επικρατεί να τελευταία χρόνια στη Συρία, βιώνοντας έναν αέναο εμφύλιο, επιθέσεις από τρίτες χώρες, όπου γίνεται χρήση όπλων καταστροφικών για όλη τηv ανθρωπότητα, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να προκαλέσει ένα ντόμινο πολεμικών συρράξεων στις γύρω χώρες με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Αναπόφευκτο αυτής της κατάστασης είναι τα νέα προσφυγικά κύματα. Τα ελληνικά νησιά θα βουλιάξουν και πάλι από ανθρώπινες ψυχές που θα στοιβαχτούν σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα και εικόνες όπως αυτές που έκαναν το γύρω του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια θα επαναληφθούν. Πόσα ακόμη προσφυγόπουλα, όπως ο μικρός Αϊλάν, θα ανεχτεί η χώρα μας να τα καταπιούν τα κύματα του Αιγαίου;

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλα τα Σωματεία Μέλη του και τους πολίτες του Λεκανοπεδίου της Αττικής να συμμετέχουν στα Αντιπολεμικά Συλλαλητήρια που διοργανώνονται προκειμένου να ισχυροποιήσουμε όλοι μαζί τις φωνές ενάντια στη σφαγή του λαού της Συρίας. Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις των ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών. Δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν μας. Η μαζική συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία.