Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση : Καταγγέλλει τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ και την Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση : Καταγγέλλει τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ και την Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση

Εργαζομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

3/4/2018

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ.

Έγινε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ., προκηρύχτηκαν αρχαιρεσίες και εξελέγη Εφορευτική Επιτροπή εκλογών.

Στην εφορευτική επιτροπή εκλογών παραδόθηκε η σφραγίδα και αναμενόταν η παράδοση του μητρώου μελών του Συλλόγου.

Δύο εκπρόσωποι, ο ένας από την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και ο δεύτερος από την παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων απαίτησαν από την εφορευτική επιτροπή την εγγραφή νέων μελών σε πλήρη αντίθεση με το καταστατικό.

Η πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής απέρριψε την πρόταση και το μόνο μέλος που συμφώνησε με την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ήταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ (που παρακρατούσε τη σφραγίδα του Συλλόγου για τον εαυτό του).

Στις 22 Μάρτη προκηρύχτηκε έκτακτη Γ.Σ. από το απερχόμενο Δ.Σ. που ήδη είχε ουσιαστικά παραιτηθεί από την 22 Φεβρουαρίου. Η Γ.Σ. δεν είχε απαρτία και προσδιορίστηκε η επαναληπτική για την 30 Μαρτίου. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ μικρή (γύρω στα 30 άτομα). Κατατέθηκε γνωμοδότηση νομικού που επισήμανε τις αυθαιρεσίες και τις αντικαταστατικές συμπεριφορές από μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.

Οι «επαναστάτες» του ΠΑΜΕ και «οι δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι» από την παράταξη Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων αντάμα απέρριψαν την γνωμοδότηση. Δεν έμειναν όμως ΕΚΕΙ. Προχώρησαν σε πράξεις ΝΤΡΟΠΗΣ. Προπηλάκισαν συνάδελφο του ΕΚΠΑ, μέλος του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ και επιτέθηκαν βίαια, χειροδίκησαν και τραυμάτισαν συναδέλφισσα του ΕΜΠ, μέλος του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ και μέλος του απερχόμενου Δ.Σ.

Ρε παιδιά είπαμε «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη», αλλά δε μπορείτε αυτό το μεγάλο σύνθημα του εργατικού κινήματος ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ, επιδιώκοντας να υλοποιήσετε τις ανομίες σας με τραμπουκισμούς εναντίον συναδέλφων που έχουν διαφορετική άποψη. Έτσι θα οικοδομήσετε το «ταξικό κίνημα»; Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν βλάπτει, όπως επίσης ο σεβασμός στις καταστατικές διατάξεις.

Να καταλάβουν επιτέλους πως με την τακτική τους απωθούν τους συναδέλφους από τα Συλλογικά τους όργανα.

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση, καταγγέλλει τις αντικαταστατικές ενέργειες και τους τραμπουκισμούς των μελών του ΠΑΜΕ και της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων και καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους εμπνευστές τους. Καλεί την, απούσα, ΟΔΠΤΕ να πάρει άμεσα θέση, προασπίζοντας το κύρος της, τις δημοκρατικές λειτουργίες των σωματείων και την σωματική ακεραιότητα των μελών του ΚΣ, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

Οι εκλογές του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ πρέπει να γίνουν άμεσα .

Οι εργαζόμενες, εργαζόμενοι του ΕΜΠ να συμμετέχουν μαζικά και να απομονώσουν τους ελάχιστους τραμπούκους.

Ας καταδικάσουν με την ψήφο τους, τους τραμπουκισμούς, τις αυθαιρεσίες και τον ετσιθελισμό.

Οι επαγγελματίες εργατοπατέρες ας καταλάβουν ότι Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.