2ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στη ΦΑΜΑΡ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στη ΦΑΜΑΡ

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργατοϋπάλληλων «ΦΑΜΑΡ»:

Τετάρτη 20/07/2022 ΑΡ. ΠΡΩΤ: 155

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργατοϋπάλληλων «ΦΑΜΑΡ»:

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Στη συνάντηση της Τρίτης η εταιρεία για άλλη μια φορά δεν μας ανακοίνωσε τη πρόταση της για την ετήσια αύξηση παρά το ότι το σωματείο μας έχει καταθέσει προτάσεις από το Φεβρουάριο. Για άλλη μια φορά μας είπανε ότι αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το ποσοστό της ετήσιας αύξησης το οποίο μάλλον θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, πως η αύξηση θα είναι κλιμακωτή για να ενισχυθούν οι χαμηλότεροι μισθοί και πως θεωρούν ότι θα αφήσει ικανοποιημένους τους εργαζόμενους.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο CEO του Ομίλου FAMAR σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν ως συνέπεια της πανδημίας, η ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε κατέγραψε συνολικά μια ικανοποιητική πορεία με θετικά αποτελέσματα, αύξησε σημαντικά τόσο τα κέρδη της, ενώ κατάφερε να ενισχύσει τις επενδύσεις της και παράλληλα να αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα. Σύμφωνα με το άρθρο η εταιρεία για το 2021 κατάφερε να πετύχει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 30,96%.

Εμείς στη συνάντηση για άλλη μια φορά τονίσαμε πως από το περασμένο χρόνο ο πληθωρισμός τρέχει με 6-8% με τρέχοντα στο 12%, οι τιμές των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης έχουν ανέβει κατακόρυφα και με μισθούς παγωμένους εδώ και μια δεκαετία το εισόδημα μας έχει μειωθεί δραματικά ενώ το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τακτική αυξήσεων – ψίχουλα του 1% όπως τις 2 προηγούμενες χρονιές. Πολλοί συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μιας και ο μισθός μας τελειώνει από τα μισά του μήνα. Επισημάναμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν αγανακτήσει από την κωλυσιεργία της εταιρείας να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα τους και να ενισχύσει το εισόδημα μας με αυξήσεις στους μισθούς μας καθώς και με άλλους τρόπους που της έχουμε προτείνει.

Για αυτό το λόγο το Δ.Σ του σωματείου μας υλοποιώντας τη δίκαιη αγανάκτηση των συναδέλφων μας και θέλοντας να δείξει στην εταιρεία αυτήν την αγανάκτηση, σαν το μεγαλύτερο και αντιπροσωπευτικό σωματείο προκήρυξε 2ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, σε όλους τους εργασιακούς χώρους όλων των εγκαταστάσεων της εταιρείας τη Παρασκευή 22/07 – Α΄ βάρδια 6.00 – 8.00 – Β΄ βάρδια 14.00 – 16.00 – Γ΄ βάρδια 22.00 – 00.00, με αιτήματα:

• Ετήσια αύξηση εργαζομένων σε ποσοστό 10% για όσους εργαζόμενους αμείβονται με μισθό έως 1050 ευρώ και 7,5% για όσους αμείβονται με μισθό άνω των 1050 ευρώ.

• Μόνιμη χορήγηση ετήσιων δωροεπιταγών Χριστουγέννων – Πάσχα ύψους 150 και 75 ευρώ αντίστοιχα.

• Καθιέρωση ημερήσιας διατροφής των εργαζομένων (με ατομική μερίδα ή σάντουιτς ή προφορτισμένη κάρτα σε μηχανήματα).

• Πρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου από τη ΦΑΜΑΡ όλων των συναδέλφων από εργολάβους που απασχολούνται σε σταθερή και μόνιμη βάση, πάνω από 1 χρόνο.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Η συμμετοχή μας στις στάσεις εργασίας είναι επιτακτική. Τα δίκαια αιτήματα μας είναι ανταμοιβή των κόπων μας και του ιδρώτα που ρίχνουμε καθημερινά για να μπορεί η εταιρεία να έχει κέρδη.

Με τη συμμετοχή μας και τον αγώνα μας θα δείξουμε στην εταιρεία ότι είναι πραγματικά βιοποριστική μας ανάγκη να τα ικανοποιήσει. Με τη συμμετοχή μας και τον αγώνα μας ενωμένοι μαζί με το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ που κάνει τον αγώνα της για υπογραφή κλαδικής σύμβασης, να περάσουμε το μήνυμα στη διοίκηση της εταιρείας ότι φέτος περισσότερο από ποτέ τα δίκαια αιτήματα μας είναι αναγκαία για τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, για σταθερή και μόνιμη εργασία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Παπαθεοχάρης Στέφανος Μακροδημήτρης Γιάννης