Καταγγελία για «απίστευτους τραμπουκισμούς» του ΠΑΜΕ από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία για «απίστευτους τραμπουκισμούς» του ΠΑΜΕ από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone

Καταγγελία για «απίστευτους τραμπουκισμούς» της Ταξικής Ενότητας, της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 28 Μαρτίου, έκανε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone.

Η ένταση κορυφώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εφορευτικής επιτροπής. Όπως καταγγέλλει το σωματείο έγινε «πρωτοφανής, βίαιη επίθεση» από την Ταξική Ενότητα «για να αρπάξει την κάλπη και τα σχετικά έγγραφα, ώστε να διαλύσει τη συνέλευση και να ακυρώσει το αποτέλεσμα, που δεν ήταν της αρεσκείας της»…

Γίνεται λόγος μέχρι και για κλωτσιές και μπουνιές που δέχτηκαν εργαζόμενοι που προσπάθησαν να αντισταθούν. Τελικά, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η εφορευτική επιτροπή εκλέχθηκε κανονικά. Το σωματείο καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα βίας.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τους τραμπουκισμούς στελεχών του ΠΑΜΕ στην συνέλευση εργαζομένων της Vodafone.

Tα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των εργαζομένων    στη Vodafone στις 28/3 από μερίδα μελών και στελεχών της Ταξικής Ενότητας / ΠΑΜΕ είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, μελών του σωματείου ΠΑΣΕ, μέλη της Ταξικής Ενότητας / ΠΑΜΕ επιχείρησαν για ακόμα μία φορά με την άσκηση βίας, προπηλακισμών και με ξυλοδαρμούς να επιβάλλουν την γνώμη τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά που στόχο έχει να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλει με κάθε μέσο την πολιτική συνδικαλιστική τους γραμμή και πρακτική. «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι εχθρός και πρέπει να τον δέρνουμε μέχρι να καταλάβει», φαίνεται να είναι η συνδικαλιστική και πολιτική κουλτούρα των συγκεκριμένων στελεχών.

Τα γεγονότα αυτά είναι ντροπή για το εργατικό κίνημα, την ιστορία, την ηθική και τις αρχές του και «βούτυρο στο ψωμί» της εργοδοσίας.

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ οφείλει να πάρει θέση, να καταδικάσει  και να διαχωριστεί από αυτές τις τραμπούκικες πρακτικές, που θυμίζουν συμπεριφορά χούλιγκαν και όχι συνδικαλιστών, εάν δεν θέλει να τις χρεωθεί.

Η εργατική δημοκρατία και η έκφραση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης έχει κερδηθεί με μακρόχρονους αγώνες και θυσίες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν  στο όνομα της καθαρότητας και του κομματικού συνδικαλισμού να διασύρει τους αγώνες, τη συλλογική δράση και την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

Σε μια δύσκολη περίοδο για το εργατικό κίνημα, που χρειάζεται ταξική ενότητα και κοινή εργατική δράση τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές μόνο την εργοδοσία και την αστική πολιτική εξυπηρετούν, καθώς συκοφαντούν τα σωματεία και τη συλλογική εργατική  δράση.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Μάρτιος 2018