ΕΚΑ: ΑΓΩΓΗ ΣΤΑΣΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ: ΑΓΩΓΗ ΣΤΑΣΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ

ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την απαράδεκτη κίνησή της να καταθέσει αγωγή κατά των Σωματείων Εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ. Οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην 3ωρη Στάση Εργασίας που εξήγγειλε το ΕΚΑ την 10η Μαΐου, λόγω εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής του Εργατικού Κέντρου ενάντια στην εφαρμογή του ΓΕΜΗΣΟΕ και ζητώντας την κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη που εφήρμοσε πιστά η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Πρωτοφανές είναι το αίτημα της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ που ζητάει να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι των οκτώ σωματείων σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και φυλάκιση 6 μηνών, επιβεβαιώνοντας πλήρως την τοποθέτηση του ΕΚΑ στο ΣτΕ για την απόπειρα των εργοδοτών να τρομοκρατούν όσους συνδικαλίζονται και ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει τα σωματεία των Συγκοινωνιών για να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.

Το ΕΚΑ δηλώνει ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος και δεν τρομοκρατείται μέσω του εκφοβισμού. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ στον αγώνα τους για ακύρωση των ποινών και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.