ΣΕΕΤ: Τα εργατικά δικαιώματα κατακτήθηκαν όχι μόνο επειδή ήταν δίκαια, αλλά και γιατί χιλιάδες εργάτες και εργάτριες πάλεψαν για αυτά!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: Τα εργατικά δικαιώματα κατακτήθηκαν όχι μόνο επειδή ήταν δίκαια, αλλά και γιατί χιλιάδες εργάτες και εργάτριες πάλεψαν για αυτά!

Εργατική Πρωτομαγιά 2022

Συγκέντρωση: Πλ. Κλαυθμώνος

Κυριακή 1 Μάη, 11:00 π.μ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να τιμήσουν τους αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα, συμμετέχοντας  στην συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μάη 2022. Τα συνδικάτα, καλούν στις  11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όλους τους  εργαζόμενους/ -–ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να διαδηλώσουν ενάντια στην ακρίβεια, να παλέψουν για αξιοπρεπείς μισθούς, να αγωνιστούν για υγεία και ειρήνη!

Η Πρωτομαγιά του 2022 μας βρίσκει με πολλά μέτωπα ανοιχτά:

Στη γειτονιά μας έχει ξεσπάσει ένας – ακόμα –  πόλεμος που εκτυλίσσεται σε σφαγείο και οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά, ενώ  λόγω των κυρώσεων απειλεί με «τυφώνα πείνας» πολλές χώρες.

Στην χώρα μας ο σταθερά υψηλός πληθωρισμός, η άνοδος του οποίου είχε αρχίσει πριν την έναρξη του πολέμου,  μετατρέπει τις αυξήσεις μισθών σε μειώσεις εισοδήματος. Οι συνθήκες σε χώρους εργασίας είναι τόσο άσχημες,  που παρά την ανεργία, επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν προσωπικό. Το 8ωρο, ο αγώνας σύμβολο για την εργατική Πρωτομαγιά, είναι σχεδόν  μακρινή ανάμνηση για χιλιάδες εργαζόμενους, ακόμα και στις Τράπεζες. Η εργασιακή απορρύθμιση συνεχίζεται, οι τραπεζοϋπάλληλοι που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις μειώνονται. Η απειλή για μετακίνηση στο «ψυγείο» και από εκεί προς την έξοδο, αποτελεί πλέον μια μόνιμα «αιωρούμενη» απειλή πάνω από τα κεφάλια μας..

Η ακρίβεια απειλεί με φτωχοποίηση και οι λογαριασμοί του ρεύματος φέρνουν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας. Η μάχη για την πανδημία δεν έχει τελειώσει παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις.

Ωστόσο,  τίποτα δεν θα αλλάξει με απλές διαπιστώσεις.  Τα εργατικά δικαιώματα κατακτήθηκαν όχι μόνο επειδή ήταν δίκαια, αλλά και γιατί χιλιάδες εργάτες και εργάτριες πάλεψαν για αυτά!

Την Κυριακή 1η Μάη

  • Παλεύουμε για επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στην Εθνική Τράπεζα που δεν θα αφήνει απέξω τους πιο ευάλωτους (συναδέλφους με ατομική σύμβαση εργασίας, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενοικιαζόμενους/εργολαβικούς), θα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις
  • Αγωνιζόμαστε κατά της φτωχοποίησης και της ακρίβειας
  • Διαδηλώνουμε υπέρ της ειρήνης, κατά του πολέμου!

Όλοι/-ες στη συγκέντρωση των συνδικάτων

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00 π.μ.