ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα στα Lidl

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα στα Lidl

Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα Lidl

7/4/2022

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα Lidl, ζητώντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αιτήματα: αύξηση μισθού 2% και μία (1) διατακτική σίτισης ύψους 240 ευρώ/ανά εργαζόμενο.

Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ – και του Lidl – αναθεωρούνται καθημερινά, προς τα πάνω. Είναι αυτές οι αυξήσεις που έχουν ανεβάσει τον πληθωρισμό ήδη σε πολλαπλάσιο ποσοστό χωρίς να δείχνει σημάδια κάμψης τους επόμενους μήνες.  

Επιπλέον ο κλάδος των σούπερ μάρκετ κατέγραψε ρεκόρ κερδών τα τελευταία 2,5 χρόνια της πανδημίας, επωφελούμενος από το γεγονός ότι άλλα καταστήματα με τρόφιμα (εστιατόρια, κλπ) είχαν αυστηρούς περιορισμούς λόγω του κορονωϊού και όχι λίγα από αυτά αναγκάστηκαν να κλείσουν. Ειδικά για την πολυεθνική Lidl τα κέρδη της στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς χαρακτηρίζονται αστρονομικά. Για επιχειρήσεις με τέτοια κερδοφορία, η αύξηση του μισθού στο ύψος του πληθωρισμού θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Φυσικά όχι για την Lidl, στην οποία, θα πρέπει να  θυμίσουμε, ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο 650.000 ευρώ για αισχροκέρδεια (!)  

Οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη, ειδικά μέσα στην πανδημία για να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η πελατεία, διακινδυνεύοντας την υγεία τους. Αν και η επιχείρηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια παραδεισένια εικόνα για τις συνθήκες εργασίας, οι συνεχείς καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας άλλα δείχνουν. Η εταιρεία καυχιέται ότι βραβεύτηκε ως «κορυφαίος εργοδότης» για 6η συνεχή χρονιά αλλά τα μπόνους αφορούν μόνο τα ακριβοπληρωμένα στελέχη.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των συναδέλφων να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς μισθούς. Συμπαραστεκόμαστε στον απεργιακό τους αγώνα γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!