Νίκος Βογιατζίδης: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο και μεθοδευμένο σχέδιο φτωχοποίησης της Καβάλας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκος Βογιατζίδης: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο και μεθοδευμένο σχέδιο φτωχοποίησης της Καβάλας

Δυστυχώς οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα είναι γεγονός και βρήκαν έδαφος εδώ στην Καβάλα. 130 οικογένειες οδηγούμαστε στην ανεργία με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και δυστυχώς και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών.

Τις προθέσεις του Λαυρεντιάδη τις γνωρίζαμε από το 2016. Αφού δεν τα κατάφερε να απαλλαγεί από εμάς και δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια ήδη μία φορά, προχωράει σε εκδικητικές ομαδικές απολύσεις, έχοντας συμμέτοχο τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό εργασίας, οι οποίοι παρά τις δεσμεύσεις τους δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αντίθετα καλύπτουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο και μεθοδευμένο σχέδιο φτωχοποίησης της Καβάλας (καθώς προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα πετρέλαια), με συμμετοχή και της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών, ώστε να μεγαλώσουν ορισμένα πολιτικά γραφεία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της πόλης προσπαθούν να κάνουν το σύνολο του προσωπικού εργολαβικούς, να μην υπάρχει σταθερή δουλειά, οι μισθοί να είναι χαμηλοί και να παρακαλάμε τους βουλευτές για να βρούμε δουλειά.

Εμείς θα αντιδράσουμε και με συνδικαλιστικό αλλά και με νομικό τρόπο. Θα καταγγείλουμε τις απολύσεις ως παράνομες και εκδικητικές και θα καταθέσουμε αγωγές. Συνδικαλιστικά θα προβούμε σε δράσεις τόσο στην Καβάλα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να αναδείξουμε την πολιτική που μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση και όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτές τις πρακτικές.

Είναι λυπηρό γιατί με με τη στάση τους οι βουλευτές δε διασφαλίζουν ούτε καν το δημόσιο συμφέρον. Καλύπτουν και δίνουν έδαφος σε τέτοιες πρακτικές να ευδοκιμήσουν. Δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να ελέγξουν τις παρένθετες εταιρείες που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στο χώρο του εργοστασίου. Ούτε μπαίνουν στον κόπο να προβούν σε ενέργειες ώστε να εισπραχθούν τα τεράστια χρέη που δημιουργούν αυτές οι παρένθετες εταιρείες.

Δεν καταδικάζουν τις πρακτικές Λαυρεντιάδη γιατί πολύ απλά ταυτίζονται με αυτές τις πρακτικές.

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου του σωματείου μας, Νίκου Βογιατζίδη, στην proininews.gr – Πρωινή Εφημερίδα