Νεκρός εργάτης 48 χρονών σε εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο στην Αταλάντη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νεκρός εργάτης 48 χρονών σε εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο στην Αταλάντη

Εργάτης 48 χρονών έχασε τη ζωή του στη μάχη για το μεροκάματο. Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στο εργοστάσιο της «Atlas Tapes» στην Αταλάντη Φθιώτιδας, που κατασκευάζει υλικά συσκευασίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, με τον 48χρονο να τραυματίζεται θανάσιμα από το μηχάνημα παραγωγής στο οποίο ήταν χειριστής.

Το νέο εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των νεκρών της εργατικής τάξης, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς και της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η μακάβρια λίστα με τους εργαζόμενους που χάνουν τη ζωή τους μεγαλώνει καθημερινά. Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέθεσε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο – τερατούργημα που αυξάνει ακόμη περισσότερο την εντατικοποίηση της εργασίας με την επιβολή 10ωρων, ενώ ταυτόχρονα καταργεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ) μετατρέποντας τους χώρους εργασίας σε σύγχρονα κάτεργα μισθωτής σκλαβιάς.

Πηγή : https://www.imerodromos.gr