ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Δίνουμε το παρόν στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Δίνουμε το παρόν στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εργαζόμενες, -νοι

Αύριο το πρωί στις 11 στην πλατεία Ομονοίας, με στόχο να πραγματοποιήσουν  πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας για τον απίστευτο εμπαιγμό και ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και 6 χρόνια από την ιδιοκτησία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για μια φορά ακόμα θα βγουν στο δρόμο του αγώνα οι συνάδελφοί μας πρώην και νυν εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας.

Ως παράταξη

  • χαιρετίζουμε τον αγώνα τους για τη διατήρηση της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου την οποία είχαν υπογράψει από κοινού με την εταιρία.
  • Χαιρετίζουμε τον αγώνα τους για πλήρη και σταθερή δουλειά και στηρίζουμε την άρνησή τους να μεταφερθούν σε άλλη επιχείρηση εργολαβικού χαρακτήρα ιδίων συμφερόντων με 12μηνη σύμβαση.

Ταυτόχρονα με όλη τη δύναμη της φωνής μας για μια φορά ακόμη

  • Καταδικάζουμε το γεγονός της ομηρίας τους
  • Καταδικάζουμε την απαγόρευση εισόδου στην εταιρία
  • Καταδικάζουμε το ότι ακόμα τους οφείλονται αποδοχές πολλών μηνών
  • Καταδικάζουμε την αναστολή των συμβάσεων με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Μάρτη του 2020.

Την καταδικάζουμε γιατί η εταιρία συνέχισε να λειτουργεί απρόσκοπτα διατηρώντας υψηλή κερδοφορία και κακώς, κάκιστα έγινε χρήση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Εδώ μάλιστα υπεισέρχεται και μια άλλη παράμετρος. Η παράμετρος της κατάχρησης Δημόσιου Χρήματος.

Είναι φανερό ότι ο ανεκδιήγητος επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται την υγειονομική κρίση προκειμένου να απεγκλωβιστεί από δεσμεύσεις που του έχουν επιβληθεί από δικαστικές αποφάσεις και από αποφάσεις τριμερών επιτροπών.

Τέλος, όσον αφορά την αγωγή που κατέθεσε εδώ και 4 μήνες στην Ομοσπονδία,

την θεωρούμε απαράδεκτη

την θεωρούμε πρόκληση και

την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ με όλη τη δύναμη της φωνής μας.

Για εμάς είναι αυτονόητο το ότι είμαστε δίπλα τους και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Όπως και για κάθε κλάδο, θεωρούμε τον αγώνα τους αγώνα όλων μας, για αυτό και σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αύριο το πρωί στις 11 στην Ομόνοια να είμαστε δίπλα τους απαιτώντας την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνουν και αρνείται να υλοποιήσει ο Λαυρεντιάδης.

Η πρόσκληση διαβούλευσης η οποία γίνεται σύμφωνα με το Ν. 1387/1983 περί ομαδικών απολύσεων δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να βρει καμία εφαρμογή και να έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση κανενός εργαζόμενου.

Η μάχη που δίνουν οι συνάδελφοί μας στα λιπάσματα εν όψει μάλιστα των νέων αντεργατικών διατάξεων που λύνουν εντελώς τα χέρια της εργοδοσίας και καθιστούν τις απολύσεις ελεύθερες, ανεξέλεγκτες και φθηνές, πέρα από το επίπεδο της αλληλεγγύης είναι μια μάχη που αφορά όλους μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ