Η ΠΕΣΟΣΕ καταγγέλλει Χατζηδάκη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΠΕΣΟΣΕ καταγγέλλει Χατζηδάκη

Η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ, ΟΜΟΦΩΝΑ καταγγέλει στον σιδηροδρομικό κόσμο την έπαρση  και απίστευτη  αλαζονεία του Υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη, πρώην Υπουργού Μεταφορών, όπου σε προκλητική φωτό από τα χτεσινά γενέθλια του, φαίνεται σε αυτήν το λογότυπο του ΟΣΕ, υπονοώντας ότι ο κ. Χατζηδάκης ως Superman «έσφαξε» τον Δημόσιο Οργανισμό Σιδηροδρόμων.

Κανείς σιδηροδρομικός δεν ξεχνά τις δηλώσεις Χατζηδάκη για τα «μαύρα βαγόνια» έξω από το Υπουργείο Μεταφορών το 2008, την απόλυτη διαφθορά στον Οργανισμό τότε και τα υπέρογκα χρέη της περιόδου που ακόμα και σήμερα τον βασανίζουν,  την εργασιακή εφεδρεία που σχεδίαζε και ανατρέψαμε στην μεγάλη συγκέντρωση της Καρόλου τότε, κανείς δεν ξεχνά  τα σχέδια για τον «μικρό ΟΣΕ».

Κανείς σιδηροδρομικός δεν ξεχνά τις δηλώσεις για τα νοσοκομεία που θα χτίζονταν μετά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας  και όλοι σήμερα βλέπουμε τις τεράστιες Κρατικές επιδοτήσεις προς την ιδιωτικών συμφερόντων Aegean την ώρα που  οι εργαζόμενοι σε αυτήν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους και σε εκ περιτροπής εργασία, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υποαμειβόμενοι. 

Ο κ. Χατζηδάκης στοχοποιεί και πάλι τον ΟΣΕ συνειδητά. Κανείς δεν ξεχνά ότι πανηγύριζε για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. 

Η πολιτική της Κυβέρνησης θέλει τον ΟΣΕ μικρό και ευέλικτο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Θέλει την συντήρηση του δικτύου σε εργολαβίες με ΣΔΙΤ, θέλει την διαχείριση της κυκλοφορίας σε ιδιώτες. Θέλει τον σιδηρόδρομο απαξιωμένο. 

Τον επόμενο μήνα ο κ. Χατζηδάκης θα θελήσει να προσθέσει άλλο ένα παράσημο στην επόμενη τούρτα γενεθλίων του. 

Την κατάργηση του 8 ώρου. 

Η ΠΕΣΟΣΕ καλεί τα Σιδηροδρομικά Σωματεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. 

Οι σιδηροδρομικοί, όπως και το 2008, έτσι και τώρα, οφείλουν να  απαντήσουν στους νεοφιλελεύθερους της χώρας όπως τους αξίζει. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ