Αύριο 20 Απρίλη οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό ξεκινούν τον αγώνα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αύριο 20 Απρίλη οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό ξεκινούν τον αγώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕΕΤ
19/04/2021

Αύριο 20/4/21 οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό διαδηλώνουμε υπέρ των εργασιακών μας δικαιωμάτων αλλά και για να διατηρήσουμε τις ζωές μας εν μέσω πανδημίας!
Σε όλη την Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα δώσουν την πρώτη απάντηση στην Κυβέρνηση
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Ο τουρισμός σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης θα ξεκινήσει 14 Μαΐου, άρα η πλειοψηφία των εργαζομένων θα πιάσει δουλειά τον Ιούνιο, επομένως ο πρώτος μισθός θα φανεί στα σπίτια μας τον Ιούλιο! ΩΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ;


Η εστίαση ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, με συνθήκες ζούγκλας καθώς οι όροι αμοιβής και εργασίας έχουν πάει περίπατο!

-Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός εργασίας κάνουν πως δεν ακούν όταν τους λέμε για τις κλαδικές μας συμβάσεις κάνοντας το χατίρι στους εργοδότες για μισθούς των 600-650 ευρώ
-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ο Υπουργός εργασίας δεν ξέρουν να μας απαντήσουν ακόμη τι έγιναν τα ένσημα μας από τις μονομερής αναστολές σύμβασης και γι αυτό τον λόγο η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί νομικά όπως θα έκανε απέναντι σ’ έναν εργοδότη που δεν θα ασφάλιζε τον εργαζόμενο!
-Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός εργασίας, έχουν αφήσει στην απόλυτη εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους θέτοντας τους εκτός ρύθμισης όλους αυτούς τους μήνες!

ΞΕΚΙΝΑΜΕ
Από αύριο λοιπόν τον αγώνα μας ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας να επιστρέψουν με αξιοπρέπεια στις δουλειές τους!
ΞΕΚΙΝΑΜΕ
Από αύριο τον αγώνα ώστε όλες οι κλαδικές μας συμβάσεις να κηρυχτούν υποχρεωτικές!
ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ
Όλο το καλοκαίρι κινητοποιήσεις σε αεροδρόμια-λιμάνια-αρχαιολογικους χώρους!

ΞΕΚΙΝΑΜΕ
Από αύριο τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο με αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες που ο Υπουργός εργασίας σε τηλεοπτική του εμφάνιση παραδέχτηκε!
ΞΕΚΙΝΑΜΕ
Από αύριο λοιπόν τον αγώνα για να έχει κάθε Έλληνας το δικαίωμα να μπορεί να μαζεύει τις ελιές του……………….Ακόμα κι αν είναι υπουργός!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 20/4/21