ΕΤΕΡ: Κάλεσμα συμπαράστασης έξω από το Εφετείο Αθηνών την Τρίτη 20/4 στις 11:00

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΤΕΡ: Κάλεσμα συμπαράστασης έξω από το Εφετείο Αθηνών την Τρίτη 20/4 στις 11:00

Ανακοίνωση ΕΤΕΡ

Κάλεσμα συμπαράστασης έξω από το Εφετείο Αθηνών την Τρίτη 20/4 στις 11:00

Εκδικάζεται την Τρίτη 20/4/2021 στις 11.00, μετά από δύο αναβολές, η Αγωγή της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. κατά της Ε.Τ.Ε.Ρ. περί του κύρους των πρόσφατων Διαιτητικών Αποφάσεων τόσο της Τριμελούς όσο και της Πενταμελούς Επιτροπής Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ.. Η εργοδοτική οργάνωση εξαντλεί με τον τρόπο αυτό όλα τα εργαλεία που της παρείχε ο απελθών Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με το που ανέλαβε την διοίκηση του Υπουργείου Εργασίας. Τονίζουμε πως η απόφαση της Πενταμελούς Επιτροπής Διαιτησίας (ΠΕΝΤ. 2/2020) είναι σε ισχύ από την ημερομηνία κατάθεσής της στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας, δηλαδή από τις 13/11/2020 και εφόσον δικαιωθούμε από την παραπάνω διαδικασία θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι τις 20/12/2021, οπότε και θα ξεκινήσει η τρίμηνη παράταση ισχύος της. Οι εργοδότες της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α., αφού πήραν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ, για να κάνουν αυτό που είναι υποχρεωμένοι από τον Νόμο, να παρέχουν δηλαδή ενημέρωση σχετικά με την πανδημία και την αντιμετώπισή της, τώρα θέλουν να έχουν εξειδικευμένο προσωπικό που να αμείβεται με τον βασικό μικτό μισθό των 758€ χωρίς εργασιακά δικαιώματα και βέβαια χωρίς μισθολογική εξέλιξη.

Η χρονική συγκυρία της εκδίκασης της υπόθεσης είναι πολύ σημαντική αφού γίνεται λίγο πριν καταθέσει ο σημερινός Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης το νομοσχέδιο, που έφτιαξε κατ’ εντολή των εργοδοτών, το οποίο θέλει να εξαλείψει κάθε εργασιακό κεκτημένο που απέμεινε από την δεκαετία των μνημονίων. Έτσι την ίδια στιγμή που σε πολλά κράτη της Ε.Ε. νομοθετείται η τετραήμερη εργασία, χωρίς μείωση των αποδοχών, εδώ έρχονται μέσα στην πανδημία αλλαγές στα εργασιακά με σκοπό να γίνουμε και με κυβερνητική βούλα τα «γκαρσόνια» της Ευρώπης.

Η Ένωσή μας διεκδικεί, τώρα και πάντα, αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους τεχνικούς, ηλεκτρονικούς και ηχολήπτες, της Ραδιοφωνίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο