ΠΟΣΠΕΡΤ: Όταν η μία «Δεξιά» δεν γνωρίζει τι πράττει η άλλη «Δεξιά»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Όταν η μία «Δεξιά» δεν γνωρίζει τι πράττει η άλλη «Δεξιά»

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ,ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΕΛΕΓΞΙΜΕΣ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Πριν λίγες ημέρες ο κ. Γαμπρίτσος μαζί με τον κ. Ζούλα  έδωσε  …συνέντευξη  στην Καθημερινή  αυτοεπαινούμενος  για τα …κατορθώματά του στην ΕΡΤ, λέγοντας  μεταξύ των άλλων με στόμφο  ότι «…το μυστικό είναι να ξέρεις πού πας, γιατί πας εκεί όπου πας και να φτιάξεις την ομάδα των ανθρώπων που θα το υλοποιήσει..» . Αν  ήξερε  ότι λίγο πρίν , κάποιοι από την «ομάδα» του έβγαζαν  αντιφατικά  μεταξύ τους  «φιρμάνια»  προς τους εργαζόμενους, θα  προτιμούσε να δαγκώσει τη γλώσσα του και να περιοριστεί στις  τεχνοκρατικές  δηλώσεις  του  για  την «χορογραφία» μιας επιχείρησης , την κυβέρνηση, τις επιλογές  της στη διοίκηση της ΕΡΤ και το «ταγκό που χρειάζεται δύο» («ιt takes two to tango» ).

Σε αυτή την  «ομάδα των ανθρώπων» που «έφτιαξαν» οι κ.  Γαμπρίτσος και Ζούλας  για  να  «επανεκκινήσουν την ΕΡΤ»  χορεύοντας – όπως ομολογούν – «ταγκό» με την κυβέρνηση κι όχι «λιβανίζοντάς» την , ανήκουν η διευθύντρια  περιφερειακών σταθμών και ο γενικός διευθυντής  διοικητικών και οικονομικών  υπηρεσιών .

Την ίδια ημέρα τα δύο αυτά  μέλη  της ομάδας των  «αρίστων»,  έστειλαν στο προσωπικό (ο καθένας χωριστά)  δυο  «φιρμάνια» που  επιβεβαιώνουν  για άλλη μια φορά, ότι  κάτι δεν πάει καλά  με τη …χορογραφία   των Γαμπρίτσου- Ζούλα –Μ. Μαξίμου  και  ότι  στην ΕΡΤ  η μία «δεξιά» δεν γνωρίζει τι πράττει ή …άλλη «δεξιά».

Στο έγγραφο του  γεν. διευθυντή  ΔΟΥ  τονίζεται  προς όλους τους εργαζόμενους  ότι :« Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και οι μεταλλάξεις του, δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμόπαρά το αισιόδοξο μήνυμα που φέρνει η πρόοδος του εμβολιασμού. Η προστασία του καθενός από εμάς  και των συναδέλφων μας, επιβάλει την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των προστατευτικών μέτρων και του πρωτοκόλλου που εφαρμόζει η εταιρεία…».

Σε αυτό το «πρωτόκολλο»  περιέχεται  και η εφαρμογή  των  Π.Ν.Π , των ΚΥΑ και των  νόμων  που  αφορούν  στα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» μέρος των  οποίων  είναι  και η  υποχρεωτική  τηλε- εργασία  στο 50% (τουλάχιστον) του προσωπικού.

Στο υπηρεσιακό της έγγραφο  προς τους προϊσταμένους, η διευθύντρια  περιφερειακών σταθμών, …αποφαίνεται  αντιθέτως  ότι « … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ τηλεργασίας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ…» και πως  αυτή «…δεν είναι πια απαραίτητη και πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο έως και καθόλου»  προκειμένου  να δοθούν  υποχρεωτικά  (κατά παράβαση των νόμων) τα οφειλόμενα  ρεπό και οι κανονικές  άδειες στο προσωπικό. 

Μπορεί  το  ηγετικό δίδυμο  της ΕΡΤ  να ξέρει  να  χορεύει ταγκό με την κυβέρνηση που τους διόρισε, αλλά όπως φαίνεται  εκ των πραγμάτων , αντίθετα με όσα  δήλωσαν  αυτοεπαινούμενοι στην «Καθημερινή»,  στην πραγματικότητα  δεν ξέρουν  ούτε που πατούν ούτε  που πηγαίνουν .

Οι εργαζόμενοι  όμως  ξέρουμε  από δουλειά,  από φιλότιμο και από δίκιο και δεν  πρόκειται να αφήσουμε  κανέναν  να συνεχίσει  να παίζει παιχνίδια εξουσίας  πάνω στην πλάτη μας, βάζοντας σε κίνδυνο  την υγεία  και την ίδια μας τη ζωή. Εδώ και τώρα να εφαρμοστούν  «απαρέγκλιτα»  όλα τα πρωτόκολλα  υγείας και ασφάλειας.

Ας καταλάβουν  επιτέλους οι «άριστοι»,  ότι  οι  θέσεις που κατέχουν  δεν εμπεριέχουν μόνο  διοικητικές   ευθύνες  αλλά και αστικές και ποινικές , τις οποίες φυσικά  θα αναζητήσουμε  με κάθε νόμιμο μέσο, αφού  οι αποφάσεις τους  είναι παράνομες  και  θέτουν σε κίνδυνο  τους εργαζόμενους.