ΠΟΣΠΕΡΤ: Βαστάζοι του Χατζηδάκη οι δήθεν «διαπραγματευτές»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Βαστάζοι του Χατζηδάκη οι δήθεν «διαπραγματευτές»

Ανακοίνωση       ΠΟΣΠΕΡΤ

Αγία Παρασκευή 7/4/2021

Βαστάζοι του Χατζηδάκη οι δήθεν «διαπραγματευτές» 

Συνάδελφοι συναδέλφισες

Ενώ το εργατοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι «προ των πυλών», οι πρωταγωνιστές της ανίερης «σύμπραξης» που με την εισήγηση του εκπροσώπου του ΣΕΒ  ορίσθηκαν να …διαπραγματευθούν και να υπογράψουν τη ΣΣΕ  που θα είναι καθοριστική για το παρόν και το μέλλον όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, είναι εκείνοι  που  με τις προτάσεις τους, κάνουν πράξη τις μυστικές συμφωνίες τους με τη διοίκηση και ανοίγουν  τις  «πύλες»  πριν τις γκρεμίσει ο  οδοστρωτήρας του επιτελικού κράτους δίνοντας τους το απαραίτητο άλλοθι.

Πιστοί στο γκεμπελικό δόγμα «Αν θέλεις την εύνοια του κόσμου, πρέπει να λές τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα», παραπλάνησαν  εργαζόμενους και τους έκαναν να πιστέψουν  ότι θα είναι αυτοί που με  διαφάνεια και συνεχή ενημέρωση  θα τους  οδηγούσαν στη «γή της επαγγελίας» και πως  μόνο εκείνοι τάχα μπορούν να φέρουν  μια ΣΣΕ  που θα διασφαλίζει όσα έχουμε  κατακτήσει μέχρι σήμερα και θα περιέχει  ακόμα περισσότερα θεσμικά και οικονομικά οφέλη.

Δυστυχώς  όμως για αυτούς το ψέμα έχει  κοντά ποδάρια  και οι πράξεις τους, όσο κι αν το κρύβουν επιμελώς, δείχνουν  την  πικρή για τους εργαζόμενους αλήθεια .Μια αλήθεια που φανερώνει ότι μαζί με τη διοίκηση πήραν τη «γόμα»  και σβήνουν όλα όσα  με αγώνες διαχρονικά  είχαμε κατακτήσει, με το πρόσχημα ότι τάχα «αυτή η ΣΣΕ πρέπει να γραφτεί πάνω σε …λευκό χαρτί», μια ΣΣΕ που όπως έχει δηλώσει με κυνισμό η διοίκηση  δεν θα περιέχει  κανένα μισθολογικό όφελος για τους εργαζόμενους.

Αυτό που επίσης δεν σας είπαν, είναι ότι  έχουν  δύο «ατζέντες», αυτήν που δείχνουν προς τα έξω και αυτήν που χρησιμοποιούν μιλώντας στις δήθεν διαπραγματεύσεις τους.

Σε αυτή την κρυφή «ατζέντα» είναι και η  πρότασή τους για  κατάργηση της  πληρωμένης  εργασίας  σε εξαιρέσιμες και αργίες, και η καθιέρωση του «συμψηφισμού» της με απόδοση  ρεπό εντός  τετραμήνου. Είναι δική τους πρόταση η καθιέρωση «συμψηφιστικού ωραρίου», πρόταση  που θέτει ξεκάθαρα τη βάση  για κατάργηση της πληρωμής στην υπερωριακή εργασία η οποία φυσικά  και αυτή θα συμψηφίζεται με ρεπό.

Λένε  δηλαδή ότι λέει  και ο Χατζηδάκης  στο εργατοκτόνο νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή και που έχει ξεσηκώσει ακόμα  και τις πέτρες.

Ένα νομοσχέδιο που  κατά κοινή ομολογία θα είναι : η ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων και  του εργατικού συνδικαλισμού (περιορισμοί στο δικαίωμα της απεργίας, «φακέλωμα» και χειραγώγηση των συνδικάτων, διώξεις σε συνδικαλιστικά στελέχη,τρομοκρατία), η κατάργηση του 8ωρου (για μας 7 ½ ώρες), η βάση για την κατάργηση  των ΣΣΕ, οι οποίες θα αντικαστασταθούν  με  ατομικές  συμβάσεις εργασίας στα μέτρα του κάθε εργοδότη, η μετατροπή μιας κανονικής σχέσης εργασίας σε σύστημα τηλεργασίας χωρίς όρους και όρια , η επιστροφή τελικά  σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Κι όμως αυτή την πρόταση την παρουσιάζουν ξεδιάντροπα ως  «διεκδίκηση» ενώ πρόκειται  για την πιο αισχρή συνθηκολόγηση και εξόφληση …γραμματίων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Τα ψέματα τέλειωσαν, η ώρα της αλήθειας έφτασε. 

Μην τους εμπιστεύεστε και κυρίως  μην  τους αφήσετε να υποθηκεύσουν το παρόν και το μέλλον μας.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, σε όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη  αφυπνισθεί, βλέπουν μαζί με όλη την κοινωνία, τον κυβερνητικό οδοστρωτήρα  να έρχεται καταπάνω τους και  ξέρουν πολύ καλά  ότι  μόνο ενωμένοι θα καταφέρουν να δώσουν  νικηφόρες μάχες με όπλα την αλήθεια και το δίκιο.

Αυτοί που έγιναν ή θα γίνουν  τα «εξαπτέρυγα»  του  Χατζηδάκη και του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος Μητσοτάκη, θα καταγραφούν  μαζί με τους προδότες στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, θα είναι  μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα που θα έχει προοπτικές νίκης, γιατί βασίζεται στην ενότητα, στην αλήθεια και στο δίκιο μας.