Φωτόπουλος Νίκος: Γιατί καταψήφισα το σχέδιο της νέας ΣΣΕ στη ΔΕΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φωτόπουλος Νίκος: Γιατί καταψήφισα το σχέδιο της νέας ΣΣΕ στη ΔΕΗ

Φωτόπουλος Νίκος

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, -φοι.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. καταψήφισα το σχέδιο της συλλογική σύμβασης όχι για το οικονομικό σκέλος που αδιαμφισβήτητα είναι το πιο φτωχό της τελευταίας δεκαετίας και πολύ κατώτερο των προσδοκιών των εργαζομένων (η αύξηση που δίνεται δεν είναι ούτε 2%!!) αλλά γιατί επιπροσθέτως δεν έγιναν αποδεκτές συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσα στο θεσμικό σκέλος και που κατά την ταπεινή μου άποψη αφενός μεν θα βελτίωναν κατά πολύ το περιεχόμενο της σύμβασης αφετέρου δε θα γεφύρωναν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τα δύο πολυπληθέστερα σωματεία του Ομίλου.

Την Ε.ΤΕ. ΔΕΗ και την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ. Πριν σας παρουσιάσω το σκεπτικό της καταψήφισής μου, σας ενημερώνω ότι προηγουμένως μια και η ισχύς της τρέχουσας σύμβασης μας δεν έληγε αύριο το πρωί και είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας ζήτησα από το Δ.Σ. της ΔΕΗ να αναβάλλει το θέμα. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να δοθεί μια ευκαιρία ακόμα για διάλογο ανάμεσα στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα δύο σωματεία που διαφωνούν.Δυστυχώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε δεν το έκανε.

Το ίδιο είχα ζητήσει και από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δύο φορές. Η πρώτη ήταν να μη βιαστεί να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (πριν κάνει μία προσπάθεια ακόμα, συνεννόησης με τα δύο σωματεία) και η δεύτερη (αφού κακώς συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ) έστω και τώρα να ζητήσει η ίδια από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να μη συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Δυστυχώς όπως και την πρώτη φορά ούτε τώρα το έκανε.Στη συνέχεια παραθέτω τι ακριβώς είπα και για το θέμα της αναβολής αλλά και επί του περιεχομένου της σύμβασης.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ A.E ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ:

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2021-2024

κύριε Πρόεδρε,

κύριοι Σύμβουλοι,

ζήτησα να πάρω το λόγο πριν ξεκινήσουμε τη συζήτηση του θέματος γιατί θέλω να προτείνω την αναβολή του. Ο λόγος που το κάνω, είναι πολύ σημαντικός και αφορά τη συνοχή του προσωπικού. Όμως πριν αναπτύξω το σκεπτικό της αιτήματος θέλω να σας ρωτήσω εάν χθες το βράδυ ή σήμερα η ΓΕΝΟΠ σας ζήτησε την αναβολή του.

Σημείωση: Η απάντηση του Προέδρου ήταν όχι. Κύριε Πρόεδρε κύριοι Σύμβουλοι για όσους δεν γνωρίζουν, σας ενημερώνω ότι τα δύο μεγαλύτερα σωματεία στον Όμιλο, η Ε.ΤΕ. ΔΕΗ και η ΕΔΟΠ ΔΕΗ διαφωνούν με το περιεχόμενο της σύμβασης.Υπό αυτές τις συνθήκες κανονικά η ίδια η ΓΕΝΟΠ, (μια και υπάρχει ήδη πολύς χρόνος μέχρι να λήξει η σύμβαση), θα έπρεπε να ζητήσει την αναβολή του θέματος προκειμένου να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με αυτά τα δύο σωματεία. Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή για τον α’ ή β’ λόγο έχουν κοπεί οι γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και την ηγεσία αυτών των δύο σωματείων και ενώ (ξανά επαναλαμβάνω) έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι να λήξει η ισχύς της υπάρχουσας σύμβασης, κακώς, πολύ κακώς προωθείται βιαστικά η υπογραφή της νέας σύμβασης.

Κύριε Πρόεδρε χθες το βράδυ διαβλέποντας το τι θα γίνει εάν και εφόσον υπογραφεί η νέα σύμβαση (με τα δύο μεγάλα σωματεία να διαφωνούν), ζήτησα από την ηγεσία της Ομοσπονδίας, για το καλό της ενότητας, να ζητήσει την αναβολή του θέματος και να κουβεντιάσουν με τους επικεφαλής των δύο σωματείων προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μαζί σας μήπως και γεφυρωθεί το χάσμα.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν προσεγγίζει το θέμα της διαφωνίας των δύο σωματείων ήρεμα και νηφάλια. Το θεωρώ λάθος τους. Το θεωρώ λάθος τους γιατί τα σωματεία που διαφωνούν δεν είναι τυχαία. Το θεωρώ λάθος τους γιατί έτσι κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Επιπροσθέτως θέλω να πω ότι, από τη στιγμή που έχουμε επιλέξει τα τελευταία χρόνια τη συλλογική σύμβαση (για να μην υπάρχει καμία νομική και ηθική αμφισβήτηση να την συνυπογράφουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία), με δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα σωματεία δεν θα την υπογράψουν, πιθανά να εγείρονται και θέματα νομικής φύσης.

Πολύ δε περισσότερο στον ΔΕΔΔΗΕ και τη θυγατρική Μεγαλόπολης που αυτά τα σωματεία εκπροσωπούν το 65% του προσωπικού.Τούτων δοθέντων, κύριε Πρόεδρε, μια και η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ αυτή την στιγμή δεν ακούει και κατά την άποψή μου κακώς επιμένει (και το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά) από τη στιγμή που έχουμε αρκετό χρόνο, καλώ το Δ.Σ. να λειτουργήσει κατευναστικά στην ένταση που έχει δημιουργηθεί και να αναβάλει τη λήψη της απόφασης σήμερα, ώστε να δοθεί χρόνος στο διάλογο. Τα πράγματα δεν πρέπει να προσεγγίζονται με ένταση αλλά με ηρεμία και ανοιχτό μυαλό. Ο λόγος που το κάνω δεν είναι γιατί θέλω να αδειαστεί η ΓΕΝΟΠ.

Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί με ενδιαφέρει η συνοχή του προσωπικού και γιατί έχουμε μπροστά μας να παλέψουμε ενάντια σε δύο εγκλήματα της κυβέρνησης:

• Το έγκλημα των εγκλημάτων, το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και

• το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης, χωρίς καμία δικαιολογία, χωρίς κανένα άλλοθι, χωρίς καν να είναι μνημονιακή υποχρέωση, του ΔΕΔΔΗΕ.

Και επειδή σε στιγμές έντασης κύριες Πρόεδρε, οι διάφορες προτάσεις μπορεί να παρεξηγηθούν, θέλω να κάνω απολύτως καθαρό, για μια φορά ακόμη, ότι η πρότασή μου δεν γίνεται για να αδειαστεί η ΓΕΝΟΠ.

Που σημαίνει ότι δεν σας ζητώ να αναβάλετε τη συνεδρίαση για να φωνάξετε τις ηγεσίες των δύο σωματείων να κουβεντιάσετε μαζί τους, γιατί τότε ναι θα ήταν άδειασμα της ΓΕΝΟΠ.Σας λέω να αναβάλετε ΤΟ ΘΕΜΑ για να μιλήσετε με τη ΓΕΝΟΠ και από κοινού να βρείτε μία λύση.

Η ΓΕΝΟΠ είναι ο συνομιλητής σας και η ΓΕΝΟΠ πρέπει να παραμείνει!Είναι άλλο πράγμα να έρθει η ΓΕΝΟΠ σε διάλογο μαζί μας, μαζί με τα σωματεία και εντελώς άλλο αγνοώντας και προσπερνώντας τη ΓΕΝΟΠ να φωνάξετε μόνα τους τα σωματεία. Κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστιο λάθος και δεν προτείνω κάτι τέτοιο.Η πρότασή μου είναι για καλό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H πρόταση αναβολής απορρίφθηκε και το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. προχώρησε στη συζήτηση του θέματος.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

κύριε Πρόεδρε, λυπάμαι που δεν σας έπεισα να αναβάλετε το θέμα. Θα ήταν για καλό.

Αφού όμως προχωράμε στη συζήτησή του, θα τοποθετηθώ επί του περιεχομένου.

κύριε Πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι, πριν από 15 ημέρες περίπου παραβρέθηκα και τοποθετήθηκα επί του περιεχομένου της σύμβασης σε δύο συζητήσεις στελεχών της Ομοσπονδίας, αλλά και της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ. Αφού πρώτα είπα την άποψή μου επί του οικονομικού της σκέλους, στη συνέχεια τοποθετήθηκα επί του θεσμικού.

Όσον αφορά το οικονομικό της σκέλος, είπα ότι αν δει κανείς τη σύμβαση από την οπτική του πόσα χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, του πόσα μας έκλεψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αν δει κανείς τη σύμβαση από την οπτική του ότι σαν να μην έφταναν αυτά που μας έκλεψαν από τους μισθούς ήρθε ο μάγος Χατζηδάκης, ο μετρ του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, για καθαρά λαϊκίστικους λόγους και μας έκλεψε και άλλα από το πετσόκομμα του μειωμένου τιμολογίου ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ που μας έχουν συμβεί όλα αυτά ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ότι λεφτά για να δίνονται μισθοί 100.000 και 150.000€ υπάρχουν, ότι λεφτά για να διπλασιάζονται οι Γενικές Διευθύνσεις υπάρχουν,λεφτά για να δημιουργούνται κάθε μέρα νέες θέσεις υπάρχουν ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, κυρίως χάρη στην αφαίμαξη των καταναλωτών, έχει εκατοντάδες εκ. ευρώ κέρδη ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ότι το 2012 είχαμε υπογράψει σύμβαση που έλεγε ότι με τη λήξη του μεσοπρόθεσμου οι μισθοί μας θα επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν το 2009, που κακώς πάρα πολύ κακώς αυτή η σύμβαση δεν υλοποιείται, τότε πρέπει να πει ότι, ε ναι τα χρήματα που δίνονται ως αύξηση είναι ελάχιστα. Αυτή είναι η άποψή μου κύριε Πρόεδρε.

Ναι είναι ελάχιστα, Ούτε 2% σε ετήσια βάση!!Το δε ύψος της σύμβασης δεν είναι 78 εκ. €. Είναι 40 εκατομμύρια ευρώ για όλο τον Όμιλο στην τριετία.

Τα 38€ είναι τα αναδρομικά από τα ειδικά επιδόματα και όσοι τα αθροίζουν στη σύμβαση κακώς το κάνουν, γιατί έτσι κοροϊδεύουν τους συναδέλφους! Τα 38€ έτσι κι αλλιώς η Επιχείρηση όφειλε να τα δώσει και κακώς μέχρι τώρα δεν τα είχε καταβάλει. Συνεπώς η αύξηση μέσα στην τριετία είναι μόνο 40 εκ. Δηλαδή 13 εκ. το χρόνο σε όλο τον όμιλο!Ε ναι είναι η πιο φτωχή σύμβαση όλων των δεκαετιών! Παρά ταύτα κύριε Πρόεδρε, παρότι αυτή είναι η άποψή μου, και οι αριθμοί είναι αδιαμφισβήτητοι, σταθμίζοντας μια σειρά παράγοντες και έχοντας στο μυαλό μου ότι εκείνο που προέχει τώρα (και μάλιστα έχουμε αργήσει πολύ) είναι να αγωνιστούμε να μην περάσουν τα εγκλήματα της κυβέρνησης για το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ, τους προέτρεψα να μην κολλήσουν στο οικονομικό. Τους κάλεσα να δούμε τη σύμβαση από μια άλλη οπτική. Την οπτική της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα τους είπα, ότι την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, εργαζόμενοι και μικρομαγαζάτορες, ένα χρόνο τώρα ζουν ένα δράμα και είναι ριγμένοι στην μαύρη απελπισία, την ώρα που πάνω από ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι και χρόνια τώρα υποφέρουν, δεν είναι η ώρα εμείς να συγκρουστούμε γι αυτό τον λόγο.Τους είπα λοιπόν ότι στο οικονομικό σκέλος δίνω θετική ψήφο. Δεν το αναφέρω κύριε Πρόεδρε για να μου πείτε μπράβο, γιατί την ίδια ώρα σας λέω ότι κακώς δεν δίνετε καμία ουσιαστική αύξηση και κακώς δεν υλοποιείτε τα όσα προβλέπονται στη ΣΣΕ του 2012.

Ο λόγος που το αναφέρω είναι γιατί θέλω να είναι καθαρό το πώς προσεγγίζω τα ζητήματα. Πήρα αυτή τη θέση γιατί δεν ήθελα να μας πιάσουν στο στόμα τους οι στημένοι παπαγάλοι του συστήματος και κυρίως γιατί στις δικές μου προτεραιότητες είναι ο αγώνας για τη σωτηρία της επιχείρησης.

Στο δε θεσμικό κομμάτι της σύμβασης είπα ότι στη σύμβαση υπάρχουν 3 θετικά, 2 σημεία που θέλουν μεγάλη προσοχή και καλυτέρευση και 2 αρνητικά σημεία.

Τα 3 θετικά είναι επιτέλους η επίλυση μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων κάποιων συναδέλφων μας:

• των Τ3

• των συναδέλφων φυλάκων και

• των ΔΟ3

Συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε που τα επιλύσατε. Έπρεπε. Καλώς κάνατε.

Τα 2 σημεία που είπα ότι θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή ήταν η παράγραφος για την τηλεργασία και η παράγραφος για την συγκριτική μελέτη των μισθών μας. Συγκεκριμένα πρότεινα στους συναδέλφους μου η παράγραφος για την τηλεργασία, γιατί κρύβει παγίδες, να είναι αποτέλεσμα σύσκεψης όλων των νομικών όλων των σωματείων.

Όσο δε για τη συγκριτική μελέτη των μισθών μας (εάν θέλουμε να βγει κάτι) πρότεινα να υπάρχει συγκεκριμένη και καθαρή αναφορά ότι η σύγκριση των μισθών μας πρέπει να γίνει μόνο με τους συναδέλφους μας στις μεγάλες εταιρίες, RWE, EON, EDF, ENEL.Τέλος τα αρνητικά που επεσήμανα ήταν:Πρώτον, ενώ λύνονται μια σειρά δίκαια αιτήματα μιας σειράς συλλόγων, δεν επιλύεται κανένα απολύτως θεσμικό αίτημα της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ και Δεύτερον, ότι είναι λάθος ιδιαίτερα για ένα συνδικάτο από τη στιγμή που αποφασίστηκε (και καλώς) από εδώ και πέρα να μην παρακρατηθούν τα χρήματα όσων συναδέλφων με ευθύνη της υπηρεσίας πήγαν στο 2 Μ.Κ. (ενώ τυπικά δεν έπρεπε) να μην επιστρέψουμε τα χρήματα και όσων ήδη είχαν παρακρατηθεί. Το συνδικάτο για λόγους ίσης μεταχείρισης δεν έπρεπε να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ Ε.ΤΕ.

Κύριε Πρόεδρε,Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό που χαρακτήρισα ως πρώτο αρνητικό. Το ότι δεν επιλύεται κανένα απολύτως αίτημα της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ. Θέλω να αναφέρω ποια είναι τα αιτήματα της Ε.ΤΕ. Είναι δύο και τα θεωρώ απολύτως δίκαια.Το πρώτο αφορά τη δυνατότητα κάποιων τεχνιτών να τερματίζουν στο καταληκτικό κλιμάκιο1Β. Ανοίγω μια παρένθεση.Μέχρι το 2012 ο τεχνίτης απόφοιτος Λυκείου για να πάει στο κλιμάκιο 1Β έπρεπε να έχει αποκτήσει και την άδεια του εργοδηγού. Η απόκτηση αυτής της άδειας ήταν εύκολη υπόθεση και βατή για τις γνώσεις ενός αποφοίτου τεχνικού Λυκείου ή μέσης τεχνικής σχολής. Από το 2012 και μετά όμως, με ένα προεδρικό διάταγμα αυτή η άδεια εξισώθηκε με την άδεια αρχιτεχνίτη που είναι προϋπόθεση για να πας ως το κλιμάκιο 1Α και το οποίο είναι πιο μπροστά από το 1Β.

Από το 2012 και μετά για να πας στο 1Β χρειάζεσαι άδεια εγκαταστάτη Α. Όμως αυτή η άδεια πρακτικά είναι αδύνατο να καταφέρουν να την πάρουν οι απόφοιτοι τεχνικού λυκείου ή μέσης τεχνικής σχολής γιατί θέλει γνώσεις αποφοίτου ΤΕΙ. Είναι η άδεια που δίνουν σε όσους αποφοιτούν από τα ΤΕΙ.Έτσι το αίτημα είναι να μπορούν αυτοί οι συνάδελφοι να πηγαίνουν στο 1Β με την άδεια αρχιτεχνίτη (την παλιά εργοδηγού). Θεωρώ το αίτημα δίκαιο.Το αίτημα δε, γίνεται ακόμα πιο δίκαιο, εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι συνάδελφοι Διοικητικοί (απόφοιτοι Λυκείου) και καλώς πολύ καλώς, χωρίς κανένα άλλο προσόν πηγαίνουν στο καταληκτικό κλιμάκιο 1Β.

Το δεύτερο αίτημα είναι το εξής:

Μέχρι τώρα η επιχείρηση, γιατί έτσι τη βόλευε, χρησιμοποιούσε σε μια σειρά πόστα συναδέλφους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα και άδειες. Σήμερα προκειμένου να εναρμονιστεί με τα όσα ορίζουν μια σειρά προεδρικά διατάγματα, τους αλλάζει ειδικότητα.Αυτό εγκυμονεί τον εξής κίνδυνο για αυτούς τους συναδέλφους που χρόνια τώρα μέσω αυτών η επιχείρηση έκανε τη δουλειά της, να βρεθούν ξαφνικά περισσευούμενοι και να πεταχτούν ως στημένες λεμονόκουπες αναγκαζόμενοι στα 40 τους και στα 50 να πρέπει να πάρουν μετάθεση.

Ε αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Πρέπει να μπει μια παράγραφος στη σύμβαση που αυτό θα το απαγορεύει.Άλλο πράγμα είναι εάν πρέπει να κλείσει ο σταθμός και πρέπει να φύγουν όλοι και άλλο να διωχθούν κάποιοι συνάδελφοι γιατί τώρα δεν έχουμε την ειδικότητά τους.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Με βάση τα όσα αναφέρω και για να καταλήξω (αν θα ψηφίσω όχι) την εισήγηση λέω τα εξής και κάνω τις εξής προτάσεις:Όσον αφορά το οικονομικό μέρος της εισήγησης χωρίς να το θεωρώ κάτι σημαντικό, ίσα-ίσα το θεωρώ πολύ φτωχό, με το σκεπτικό που ανέφερα, και από τη στιγμή που η ίδια η ΓΕΝΟΠ το εγκρίνει, το προσπερνώ.Για να δώσω όμως θετική ψήφο, καταθέτω 5 προτάσεις στο θεσμικό κομμάτι που ζητώ να ενσωματωθούν στην εισήγηση.Αν γίνουν αποδεκτές, θα ψηφίσω.

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

Πρόταση 1η:

Στο θέμα της τηλεργασίας στην παράγραφο 4.5, εκεί που λέει ότι «το κόστος χρησιμοποίησης του οικιακού χώρου εργασίας και των εκεί παροχών (τηλεφωνικών, διαδικτυακών κλπ) δεν καλύπτεται από την εταιρία καθώς δεν πρόκειται για μόνιμη απασχόληση με το σύστημα τηλεργασίας να φύγει, γιατί εμένα προκειμένου να δουλέψω τηλεργασία μπορεί να με βάλεις να κάνω σταθερή σύνδεση, μπορεί να με βάλεις να πάρω 50άρα ή και 100άρα γραμμή. Αυτό είναι κόστος και δεν είναι σωστό να επωμισθεί ο εργαζόμενος αυτό το κόστος.

Πρόταση 2η:

Στην παράγραφο για τη συγκριτική μελέτη των μισθών μας, αν θέλουμε να βγει κάτι θετικό, να υπάρξει σαφής, καθαρή αναφορά ότι η σύγκριση των μισθών μας θα γίνει με τους μισθούς των συναδέλφων στην RWE EON EDE ENEL.

Πρόταση 3η :

Για λόγους ίσης αντιμετώπισης αφού από εδώ και πέρα δεν παρακρατούμε τα χρήματα από όσους συναδέλφους από το 4 κλιμάκιο πήγαν στο 2 να επιστρέψουμε πίσω και όσα παρακρατήσαμε ήδη.

Πρόταση 4η και 5η:

Να ενσωματωθούν στην εισήγηση τα δύο δίκαια αιτήματα της Ε.ΤΕ. ΔΕΗ

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.: Οι προτάσεις δεν ενσωματώθηκαν στην εισήγηση, γι’ αυτό και καταψήφισα . . .