ΣΤΑΖΟΕ: Η αναγνώριση των επαγγελμάτων μας από το κράτος, επιτέλους ικανοποιήθηκε!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΤΑΖΟΕ: Η αναγνώριση των επαγγελμάτων μας από το κράτος, επιτέλους ικανοποιήθηκε!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΖΟΕ για την αναγνώριση των επαγγελμάτων!

Συνάδελφοι,

Σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως η δημιουργία των Κωδικών ασφάλισης για το επάγγελμα μας. Μετά από τόσα χρόνια και μετά από τις συνεχείς προσπάθειες και πιέσεις μας, το πάγιο αίτημα του σωματείου μας, η αναγνώριση των επαγγελμάτων μας από το κράτος, επιτέλους ικανοποιήθηκε.

Πλέον μπορούμε να ασφαλιζόμαστε με τους εξής 3 κωδικούς :

«Ηχολήπτης ζωντανού θεάματος/ακροάματος» (000685)

«Τεχνικός ειδικών κατασκευών ζωντανού θεάματος» (000686)

«Φωτιστής ζωντανού θεάματος/ ακροάματος» (000687)

Μέχρι στιγμής οι κωδικοί μας έχουν ενταχθεί μόνο στον Κ.Α.Δ. 9231 (Καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία και ερμηνεία. Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες. Υπαίθριες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και πάρκα αναψυχής. Άλλες δραστηριότητες θεάματος μ.α.κ.). Το σωματείο έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των υπολοίπων Κ.Α.Δ. στους οποίους υπάγεται το αντικείμενο μας, ώστε να κινηθεί προς την σχετική τροποποίηση.

Τέλος η επικαιροποίηση των επαγγελματικών περιγραμμάτων τα οποία και θα θωρακίσουν το επάγγελμα μας ,καθώς και τις ειδικότητες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένουμε την επικύρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού(ΕΟΠΠΕΠ).

Συνάδελφοι το πρώτο βήμα έγινε χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα τακτοποιήθηκαν. Οι διεκδικήσεις μας δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Αγωνιζόμαστε για την όσο καλύτερη προετοιμασία μας για την επόμενη μέρα.

Για την μέρα που θα γίνει η επανέναρξη του θεάματος-ακροάματος, όπου θα χρειαστεί να μας βρει ενωμένους και έτοιμους για νέες διεκδικήσεις εργασιακών δικαιωμάτων.