ΠΟΣΠΕΡΤ: Υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ και τους ήρωες εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ και τους ήρωες εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

Δελτίου Τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ

                   

Αγ. Παρασκευή  16/3/2021

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΗΡΩΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

Καλπάζει  η πανδημία  του κορονοϊού , καλπάζει  όμως και η πανδημία   της  εμμονικής  νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς  μισαλλοδοξίας  του  επιτελικού  κράτους. Αυτό το το μίσος εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη, η κυβέρνηση του  «Μωυσή»   το έχει εκφράσει με πολλούς  τρόπους  και ειδικά εναντίον  των συνδικαλιστών που αρνούνται  να υπηρετήσουν  στην «Πέμπτη φάλαγγα»  του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Μια τέτοια περίπτωση   δίωξης  συνδικαλιστή,  είναι και αυτή του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, τον οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου και η 1η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) τιμώρησαν με  μη ανανέωση της συμβασής του, δηλαδή  με  έμμεση απόλυση διότι τάχα  τους περίσσευαν γιατροί.

Την ώρα  που σχεδόν κάθε οικογένεια  έχει  κάποιον συγγενή ή φίλο που  έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό  και μαζί με όλη την κοινωνία, παρακολουθεί  με οργή  την αδιαφορία  της κυβέρνησης  να στηρίξει  το   υποστελεχωμένο ΕΣΥ, δανείζοντας  μάλιστα, σε ένα κρεσέντο νεοφιλελεύθερης γαλαντομίας, γιατρούς του  δημοσίου σε επιχειρηματίες κλινικάρχες, ενώ ταυτόχρονα το επιτελικό κράτος  του κ. Μητσοτάκη, διώχνει από το δημόσιο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα έναν γιατρό όχι γιατί  «περίσσευε» , όπως με θράσος χιλιών πιθήκων εκστόμισαν, όχι γιατί  δεν  έκανε  τη δουλειά του, αλλά αντίθετα  γιατί  έκανε  πολύ καλά τη δουλειά του  τόσο σαν γιατρός  στην πρώτη γραμμή  του μετώπου, όσο και σαν συνδικαλιστής.

Ο ακτινολόγος Κώστας Καταραχιάς, έπρεπε να απομακρυνθεί  από το ΕΣΥ γιατί  τόλμησε  σαν πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και σαν μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, να καταγγείλει δημόσια στις αρχές Δεκεμβρίου τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών που νόσησαν από κορωνοϊό σε ένα  νοσοκομείο που δεν είχαν ληφθεί ποτέ τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως  ζητούσε επίμονα το προσωπικό.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κόντρα στην μισάνθρωπη και μισαλλόδοξη κυβερνητική τακτική του  ρεβανσισμού και της εκδίκησης, ενώνει  τη φωνή της με τον σύλλογο εργαζόμενων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» τους εκατοντάδες μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα, όλα τα κόμματα της  αντιπολίτευσης, και απαιτεί να ανανεωθεί η σύμβαση  του συνδικαλιστή γιατρού Καταραχιά (όπως ανανεώθηκε σε όλους  τους υπόλοιπους  συμβασιούχους γιατρούς του ΕΣΥ) και να σταματήσει το πογκρόμ  εναντίον  των συνδικαλιστών που «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις».

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ,αλλά και όλη την κοινωνία,  να δώσουν το «παρών» στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 (12 το μεσημέρι) από το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»  προς το Υπουργείο Υγείας.

ΕΑΝ  ΤΩΡΑ ΔΕΝ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΤΟΤΕ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ