Παναττικό συλλαλητήριο / Όλοι μαζί για την υγεία – Σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου στο Σύνταγμα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παναττικό συλλαλητήριο / Όλοι μαζί για την υγεία – Σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου στο Σύνταγμα

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες δίνουν ραντεβού το απόγευμα σε Σύνταγμα και Προπύλαια

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες δίνουν αγωνιστικό ραντεβού σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας για την προστασία της υγείας, την επιβίωση, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας» τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που καλεί στις 6.30 στο Σύνταγμα. Μαζί της καλούν στην κινητοποίηση η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, καθώς και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Εργατικά Κέντρα, καθώς και πλήθος συνδικάτων από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν στις 6 στα Προπύλαια. 

Την ίδια ώρα, κάλεσμα στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη έχουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

  • Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία των ανέργων
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

πηγή